A fegyencedzésről kérhenék véleményeket, tapasztalatokat?
Most olvasom ezt a könyvet, és elég érdekesnek találom. Nem akarok giga izmokat, csak szálkásítanék kicsit. Érdekelne mennyire vegyem komolyan a leírtakat. Kőba vésett dogma, vagy lehet rugalmasan venni? Esetleg kombinálva a saját elképzeléseimmel, étrendel? Egyáltalán kinek bizonyúlt hasznosnak idáig?
Köszönöm a válaszokat.
Én egy darabig csináltam, megmondom őszintén, hogy a lelkesedésem fogyott el. Követve Coach tanácsát, mindent az első szinten kezdtem el, annak ellenére, hogy a legtöbb gyakorlatból azért már szerintem magasabb edzettségi szinten álltam ennél. A legtöbbnél ez rendben is volt, kivéve a hidat. Ugyanis nem vagyok valami hajlékony. Mindig sportoltam valamit, néha ezt, néha azt, így az erőnlétem sosem volt éppenséggel rossz, de hajlékony, az nem vagyok. A hídnak még az első szintjével is vért izzadtam.
Az én célom nem a szálkásítás, hanem az általános erőnlét és állóképesség fokozása volt, arra jó. Én egyébként is viszonylag egészségesen élek (nem fogyasztok alkoholt, nem dohányzom), bár az szerintem alap, hogy aki sportol, az éljen valamennyire egészséges életmódot.
Összességében azt tudom mondani, hogy jó, hasznos, hajrá, csináld. Viszont nem valami izgalmas, kell hozzá egy jó adag monotonitás-tűrés. Nem tökéletes, vannak hibái, lásd a híddal kapcsolatos tapasztalataim. De a kézenállással például kimondottan pozitív tapasztalataim vannak: eddig csak fal mellett fellendülve tudtam kézenállni, de a varjútartásnak köszönhetően (kézenállás, 2. szint, ha jól emlékszem) megtanultam fal nélkül is.
Hú, rég volt, megpróbálok visszaemlékezni. Arra emlékszem, hogy a kézen állás csúcsa az egykezes fekvőtámasz kézen állásban, amikor az egyik kezeden állsz és úgy csinálod a fekvőtámaszokat. A szimpla fekvőtámasznak talán az a csúcsa, amikor sima fekvőtámasz tartásban egy kézen nyomod.
De én egyikig sem jutottam el, bár ezek mentek, csak a lelkesedés fogyott el. Ha folytattam volna, talán sikerül, de meguntam, meg a hídnál vallott kudarcom demotivált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!