Tudnátok olyan könyveket ajánlani, amelyek régi időkben játszódnak? (1880-as évek, vagy itt körül)
Nem muszáj, de jó lenne, ha Anglia lenne a helyszín. Mindegy milyen témájú, szóval mindenfajtát írhattok.
Előre is köszönöm! :)
Jane Austin: Büszkeség és balítéslet, Értelem és érzelem, Emma
Mark Twain: Tom Sawyer
Köszi! :D
Azt hiszem, a Jane Austen könyveket majd elolvasom, a Tom Sawyer, keresésem alapján nincs meg magyarul, azt kihagynám, nem tudok annyira angolul. :(
Amúgy, ha valaki tud még ilyenfajta irományokat, annak is örülnék! :)
Jane Austen- nek van még 3 másik könyve is (A klastrom titka, Meggyőző érvek, A Mansfieldi Kastély), ezeket szintén ajánlom (igaz, nekem a Klastrom titka nem tetszik, de a másik öt nagyon.)
Charlotte Bronte: Jane Eyre
Emily Bronte: Üvöltő szelek
Ezek mind Angliában játszódnak, az 1800- as években, és remek könyvek.
Köszönöm! :)
Egyet-kettőt mindenféleképpen elolvasok majd az általad felsoroltak közül, a leírásuk alapján szimpatikusak. :)
Fel kéne halmozni sok könyvet, hogyha majd nagyon unatkozok legyen mit elolvasnom. Szóval csak bátran - hátha vannak még ilyen könyvek -, írjatok! :D
- Louisa May Alcott könyvei (Kisasszonyok, Jó feleségek, Fiatalurak, Jo fiai, Régimódi lány, Nyolc unokatestvér, Nyíló rózsa)
- Frances Hodgson Burnett (A titkos kert, A kis lord, A padlásszoba kis hercegnője)
- Barbara Wood: Doktornő
- Elizabeth Gaskell: Észak és Dél
- Michael Peinkofer: Thot árnyékának nyomában
- Meg Cabot: Nicola és a vikomt
- Mary Hooper (Édességek kicsiny boltja, Szirmok a hamuban)
- Celia Rees: Bűbájos Mary
- Charlotte Bronte: Shirley
- Anne Bronte: Wildfell asszonya
- Victoria Holt: Mellyn úrnője
- Mark Twain: Koldus és királyfi (bár ez régebbi korról szól)
- Orczy Emma: A Vörös Pimpernel (ez is régebbi)
- Paul Féval: A púpos (ez is régebbi)
- Gárdonyi Géza: Ida regénye
Jane Austentől ajánlom még az Emmát, illetve a Cassandra Claire regénynek már megjelent a második része, "A herceg".
Jó olvasást!!!
Húha, van miből válogatni, nagyon köszönöm!! :D
Igen, olvastam, hogy a trilógia második része is megjelent, és mivel már "Az angyal"-t elolvastam, utána kerestem, hogy van-e folytatása, és "A herceg" hosszú részletét pdf-ben letöltöttem... Sajnos nincs fent az egész, szóval majd, ha lesz pénzem megveszem könyvformájában. (Mire lóvéhoz jutok, addigra szerintem a A hercegnő is kijön magyarul. ^^")
Ja, és: Az Emmán még gondolkodok. :D
Még egyszer köszönöm a segítséged! :)
Phillip Pullman: Sally Lochart sorozat:
rubin és füst
árny északon
tigris a kútban
külvárosi királynő
anglia a helyszine: london
nagyon jó érdekes és fordulatos könyv sorozat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!