Milyen sárkányos fantasy könyveket ismertek?
Úgy értem olyat, aminek sárkány a fő szereplője, de minimum egy fontosabb mellékszereplő.
Olvastam már Az örökség trilógiát, meg találtam egy bizonyos Sárkányvarázs című könyvet is.
Ti mit ajánlotok?
Nagyon ajánlom Anne McCaffrey sárkányos sorozatát.
Olvasási sorrendben a könyvek:
-Sárkányröpte
-Sárkányhajsza
-Sárkányének
-Sárkánydalnok
-Sárkánydobok
-Fehér sárkány
és most tervezi a kiadó (Delta Vision Kft.) kiadni a következő részt, a címe Moreta és Nerilka.
Esetleg keress még utána Laura Gallea Garcia Az ellenállás című könyvének. Mintha abban is lennének sárkányok, de nem ismerem igazán a könyvet, csak láttam már online oldalakon.
Most csak ennyi jutott az eszembe.
Jó olvasást!
Az előző hozzászólónak: Az Örökség trilógia az a könyvsorozat, amiből az Eragon készült. Ezt már olvasta a kérdező.
Egyébként ajánlanám még a kövekező sorozat is:
Naomi Novik: Őfelsége sárkánya, A jádeköves trón, Puskapor és sárkányvér.
Egyébként ha olvastad az Örökség trilógiát, akkor tényleg érdemes elolvasnod Anne McCaffrey sárkányos sorozatát(lsd. fentebb. Az Ő történetei (Pern sárkánylovasai) ihlették meg Christopher Paolinit az Eragon megírására.
Richard A. Knaak: Huma legendája (van benne sárkány, nem is akármilyen szerepben)
Dragon Lance Krónikák (Őszi Alkony sárkányai, Téli Éj sárkányai, Tavaszi Hajnal sárkányai)
Ajánlom figyelmedbe Naomi Novik Temeraire-sorozatát:
- Őfelsége sárkánya
- A jádeköves trón
- Puskapor és sárkányvér
- Elefántcsont birodalom
- Victory of Eagles
- Tongues of Serpents
Utóbbi kettő még nem jelent megy magyarul, a Victory of Eagles ez év második felében jelenik meg Magyarországon.
Sárkánylány sorozat Licia troisitől, és Chris d'Lacey sárkányos trilógiája:
Tűzkönny
Jégszikra
Tűzcsillag
Esetleg a Seraphina Rachel Heartman-tól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!