Ti hogy viszonyulnátok egy olyan könyvhöz, aminek a főszereplőjét úgy hívják, mint az írót?
Szerintem nem jó ötlet. Egyértelműen azt jelenti, hogy az író azonosulni szeretne a szereplővel.
Mellesleg szegényes fantáziára utal, ha a szerző nem tud nevet adni a karakternek.
Szerinted honnan máshonnan merítene ihletet az író, a saját életén kívűl?
Mindenki azért tud más könyvet írni, mert más életet él, már körülmények között.
És az is a te "életed", ha más mond egy poént, de te hallod, és ott vagy. Az is a te "életed".
És szerintem ne jó a saját nevedet, ha az állnevedet is, de nem jó azt adni a főszereplőnek, ha már nem a saját életedről szól. Hanem a kitalált életedről.
6-os én is ezt akartam írni.
tehát darren shan vámpír könyveiben is a főszereplőt darren shannek hívják még sem zavaró. sőt , a végefelé van egy olyan csavar ami miatt az ember elkezd gondolkodni, hogy mi van , ha .... ( tudom, hogy a valoságba lyen nincs, de még is)
de ez nem minden könyvnél mükdik jól. tehát, ha könyvet írsz inkább adj más nevet a főszereplődnek.
Pl Leslie L. Lawrence? És ez még nem is álnév, csak az eredeti neve angolul. Ezen a néven E/1-ben írja a könyveit, és "ő maga" a főszereplő. Bár közel sem olyan alakban, mint amilyen eredetileg.. :)
Én szeretem a könyveit, nem zavar a név, meg semmi, hisz aki ismeri, annak egyértelmű hogy nem magáról ír. Nekem az jön le, hogy inkább úgy szeretne kinézni, és olyan szeretne lenni :D (vagy az is lehet hogy fiatal korában olyan volt..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!