Mi a véleményed a lenti műről?
!szlé avtídroF
Én is, Te is, s az egész világ,
Ördögödhöz szól az imád.
Istened? Rég feledted már,
Mint a rossz, úgy gondolsz rá.
Fordítva éled az életed,
Mit Õ ad azt elveted,
Mit az Ördög? Azt élteted.
Család, szeretet, tiszta élet,
Ez már mind untat Téged.
Delírium, alkohol, kétes szerek
Ezek lettek fontosak neked.
Menetrend szerinti részegség,
Ezzel jár az õszinteség.
Néha a kényszer józanság,
Hû tàrsa már a hazugság.
Fordulj vissza amint lehet,
Nem itt, fent vár az életed.
Míg fordítva él az egész világ,
Õ fent vár és neked is megbocsát.
rajcziz! :)
Tökre igazad van, csak én arról szerettem volna első sorban beszélni, hogy verset ne azért írjunk, mert VERSET akarunk írni, azaz rímekbe szedett sorokat. Mert ha az megvan, akkor már vers, hurrá, de ha az olvasónak fogalma sem lesz arról, hogy mit akar mondani a költő, vagy mire gondol (ez elsősorban a problémám az iskolai irodalom-órákkal), akkor az olvasó semmire sem megy vele, sőt, hajlamos általánosítani: elsősorban az adott költő összes versére, hogy tuti mind baromság; másrészt pedig a költészetre úgy általában. És ez szörnyű, végzős vagyok a gimiben, és ezt látom és hallom mindenkitől: így sajna az iskola azt éri el, hogy a fiatalok megutálják a költészetet. Na de ez egy másik téma :)
Szóval remélem értesz. :) Persze, hogy egy vers attól vers műfajilag, hogy nem próza :D Ne viccelj, ezt nem gondoltad komolyan, hogy erre referáltam volna ;) De remélem, így már tisztáztam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!