Elolvasnátok egy ilyen könyvet (fantasy/sci-fi/thriller)?
Igazából barátnőm írja, nem én. Nekem nagyon tetszik, de hiába mondom neki, nem hiszi el. Nagyon szégyenlős. Mondtam neki, hogy fejezze be, aztán adja ki, de....
Na mindegy. Szóval azért dobtam ki a kérdést, mert kíváncsi vagyok mások véleményére is - aztán ki tudja, lehet megmutatom neki, hogy egy kicsit több önbizalma legyen (természetesen, ha pozitív visszajelzésből van több).
Szóval íme a történet egy része, nagy vonalakban:
Egy 22 éves lányról és az ő kalandjairól szól a történet, akiről kiderül, hogy igazából egy reptiod, akit azért küldtek a Földre, hogy megtudják (mármint a Reptoidok), hogy élhető-e a bolygó - természetesen azért, mert el akarják foglalni. A lány/lény :) sosem érezte magát a Földre-valónak, utálta a szabályokat, törvényeket....Belemélyedt az Ezotéria világába - próbált kiutat keresni. Járt pszichológusnál, mert azt hitte, hogy őrült +plusz a "szülei" kezelhetetlennek tartották....stb.
A Reptoidoknál van egy olyan ritka jelenség, amit "Köteléknek" nevezett el, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy az egyik reptoid születésekor hozzákapcsolódik egy másikhoz, és így egy párt alkotnak - megosztják a gondolataikat...stb.
Ja és hogy a 22 éves kor bébikornak számít a reptoidoknál, de mivel a lány emberek között élt, sokkal gyorsabban fejlődött, mint egy reptoid. 22 évesen egy 100 éves reptoid/ember testében volt. Na és ugye van ez a "Kötelék", ami arra késztette a másik reptoidot, akivel kapcsolatban állt, hogy ő is sokkal gyorsabban növekedjen és fejlődjön, mint egy átlagos reptoid....És ezért kísérletezni kezdtek rajta, majd egy 'csőbe' rakták megfigyelésre. A kapcsolat így majdnem megszakadt kettejük között....stb.
A többire már annyira nem emlékszem, mert csak úgy a válla fölött olvastam én is. Szerintem ez egy remek kis fantasy/sci-fi/thriller story lenne. :)
Mit gondoltok?
A burok jut róla eszembe, ami nem rossz, mert azt is csak a csöpögés vágta tönkre.
Elég vázlatosan fogalmaztál, szóval nehéz véleményt mondani róla, de így elsőre tetszik, persze ez még nem jelenti, hogy maga a "mű" fantasztikus lesz. :)
Nem értem, mi a lényeg. A csaj űrlény és van egy másik űrlény, aki az ő párja. És? Lesz valami invázió vagy az emberek kezdik őket üldözni?
Ez eddig a főszereplő személye, kb, de cselekmény az nincs. Vagy ez történik a könyvben, hogy ezekre jön rá?
A cselekményleírásból nem lehet eldönteni, hogy egy könyv jó-e vagy rossz. A cselekmény és az írástechnika együtt alkotják a könyvet.
Mivel magából az írásból nem láttunk semmit nehéz bármit is mondani, csak a cselekményvázlatot lehet értékelni.
Ami viszont nem túl eredeti véleményem szerint. A GYK-n divatos reptoidokról szól, kombinálva az Alkonyatból ismert bevésődéssel és földönkívüli invázióval.
Eleve nem tartom sokra az olyan idegenekkel foglalkozó műveket amelyekben "invázió" meg "háború" van mivel ezekhez kell a legkevesebb alkotói fantázia és képzelőerő.
Habár meglehet, hogy egy mester még ebből is kihozna valamit, megfelelő fordulatokkal és ragyogó írástechnikával.
Fogadd el azonban, hogy amíg nem olvashattuk a művet, nem születnek itt mérvadó vélemények.
Rendben van. :)
Attól még bíztatom a barátnőmet, hátha úgy dönt, hogy befejezi.
Utolsónak - egyébként mindketten utáljuk a Twilight-ot, tehát nem valószínű, hogy onnan jött az ötlet.
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!