Milyen holokauszt témájú ifjúsági könyvek vannak?
Figyelt kérdés
Szeretnék holokausztról szóló ifjúsági könyveket. Néhányat már olvastam: Sobibor az elhallgatott múlt,Számláld meg a csillagokat,Egyszer és a Csíkos pizsamás fiú. Ezeket olvastam tudtok nekem mondani ezeken kívúl?2009. szept. 4. 19:22
1/6 anonim válasza:
Szia. Nekem nagyon tetszett Art Spiegelman: A teljes Maus című képregénye
2/6 anonim válasza:
Anne Frank hivatalosan az ő naplójából idéztek és összeszerkesztették egy könyvbe
3/6 anonim válasza:
szia
én épp az Anne Frank naplóját olvasom, és csak ajánlani tudom :D
meg van a Kertész Imre sorstalanság c. könyv... az egyetlen Nobel- díjas könyv (magyar)
az meg 1 15 éves fiúról szól... azt is épp olvasom, de az Anne jobban tettszik... már mástól is hallottam, h a sorstalanság nem a legjobb könyv...
4/6 anonim válasza:
Robert Merlé: Mesterségem a halál, tinikoromban kedvencem volt. Érdekessége, hogy a másik (német katona)oldaláról mutatja be, hogy hogy aljasodhat idáig az ember. Lehet látni a náci jellem lényegét. Ő magát egy totál becsületes, tökéletes embernek látja, aki csak felettese parancsát teljesíti. És abszolút nem használja az agyát... a felettesnek szót kell fogadni, és akkor király ember vagyok... Olvasd el szerintem, ajánlom
5/6 rejtőke válasza:
Éva lányom (magyar), Rómeó, Júlia és a sötétség, Fellázad a gettó (3 napló), Keserű fű, Létszámellenőrzés,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!