Milyen könyveket ajánlotok? A kedvenc műfajom a romantikus és a vámpíros, paranormál-romantikus.18/L
Johann Wolfgang von Goethe - A korinthusi menyasszony (az első vámpírköltemény)
Dr. John William Polidori - A vámpír (az első vámpírtörtánet, a vámpír személye nem kisebb emberről lett formázva, mint Lord Byron-ról)
Bram Stoker - Drakula gróf válogatott rémtettei (igazi klasszikus ugyebár, konkrétan alapmű)
Dacre Stoker - Drakula az élőhalott (Stoker papa klasszikusának méltó folytatása)
Richard Matheson - Legenda vagyok (Bram Stoker díjas mű, az évszázad legjobb vámpírregénye címét kapta)
Stephen King -Borzalmak városa (Stephen King második kiadott regénye, noha már a Carrie megjelenése előtt írta meg; szintén Bram Stoker díjra jelölték)
Anne Rice - Interjú a vámpírral (A Vámpírkrónikák című sorozat első, kultikus része; habár a klasszikus vámpír alakja itt már meg van nyírbálva, de mindenképpen elismerésre méltó mű, a homoszexualitától a pedofíliáig minden van benne, természetesen francia romantikával átitatva)
Alekszej Nyikolajevics Tolsztoj - A vurdalak család (iszonyatosan ritka, ha netán sikerül elolvasnod, tedd össze érte a két kezed, mert nekem ezidáig még nem jött össze)
Babits Mihály - Vérivó leányok (csak hogy legyen egy kis hazai is)
Már bocsánat, de ezek az igazi jó vámpírkönyvek, nem pedig a twálájt meg hasonszőrű tucatfos társai...
Angyal fény és a többi kiadásai :)
Egy angyalról szól aki megtudja, hogy negyed angyal és van egy küldetése, hogy egy erdőtűzből mentsen ki egy idegent de ott van a szerelme szóval vagy a szerelmét... nagyon érdekes könyv :) csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!