Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyveket ajánlotok? A...

Milyen könyveket ajánlotok? A kedvenc műfajom a romantikus és a vámpíros, paranormál-romantikus.18/L

Figyelt kérdés

2013. jan. 29. 21:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A Vámpírakadémiát olvastam és az egyik kedvencem. A többinek utánanézek, és köszönöm.
2013. febr. 1. 12:19
 12/13 anonim ***** válasza:
49%

Johann Wolfgang von Goethe - A korinthusi menyasszony (az első vámpírköltemény)

Dr. John William Polidori - A vámpír (az első vámpírtörtánet, a vámpír személye nem kisebb emberről lett formázva, mint Lord Byron-ról)

Bram Stoker - Drakula gróf válogatott rémtettei (igazi klasszikus ugyebár, konkrétan alapmű)

Dacre Stoker - Drakula az élőhalott (Stoker papa klasszikusának méltó folytatása)

Richard Matheson - Legenda vagyok (Bram Stoker díjas mű, az évszázad legjobb vámpírregénye címét kapta)

Stephen King -Borzalmak városa (Stephen King második kiadott regénye, noha már a Carrie megjelenése előtt írta meg; szintén Bram Stoker díjra jelölték)

Anne Rice - Interjú a vámpírral (A Vámpírkrónikák című sorozat első, kultikus része; habár a klasszikus vámpír alakja itt már meg van nyírbálva, de mindenképpen elismerésre méltó mű, a homoszexualitától a pedofíliáig minden van benne, természetesen francia romantikával átitatva)

Alekszej Nyikolajevics Tolsztoj - A vurdalak család (iszonyatosan ritka, ha netán sikerül elolvasnod, tedd össze érte a két kezed, mert nekem ezidáig még nem jött össze)

Babits Mihály - Vérivó leányok (csak hogy legyen egy kis hazai is)

Már bocsánat, de ezek az igazi jó vámpírkönyvek, nem pedig a twálájt meg hasonszőrű tucatfos társai...

2013. febr. 1. 23:41
 13/13 FannaL ***** válasza:

Angyal fény és a többi kiadásai :)

Egy angyalról szól aki megtudja, hogy negyed angyal és van egy küldetése, hogy egy erdőtűzből mentsen ki egy idegent de ott van a szerelme szóval vagy a szerelmét... nagyon érdekes könyv :) csak ajánlani tudom.

2013. febr. 5. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!