Olvastátok Az alkimistát (Paulo Coelho)?
Lenne pár kérdésem :
1, Mi a tanulsága szerintetek? (Ezt csak kíváncsiságból kérdezem.)
2, Milyen mesei elemek vannak benne?
3, Hány nyelvet beszélt Santiago?
Pár évvel ezelőtt olvastam és néhány részletre már nem emlékszem:)
1. Valós tanulság nincs. A világ nem fog össze csak miattad.
2. Ez a mesei elem: szerencsét próbál, minden összefog érte, stb.
3. Három nyelvet beszél: arab, spanyol, és a Mindenség nyelve
(Nekem nagyon tetszett a könyv. Ízlések és pofonok.)
Szerintem meg van tanulsága. Az, hogy nem a kincs, amit keresel a valódi kincs, hanem az ahhoz vezető út.
Egy egyszerű hétköznapi példa: ha mondjuk minden vágyad hogy lediplomázz, akkor nem maga az oklevél (az a darab papír a neveddel) lesz a kincsed, hanem az a három év amíg küzdesz hogy eljuss odáig: rengeteget tanulsz és nem csak a tananyagot, hanem pl. kitartást, emberismeretet, és egy csomó új kapcsolatra teszel szert közben. Tehát fontosabb az ahhoz vezető út.
És még az is tanulság, hogy a "kincs" sokszor nem is elérhetetlen, nincs is olyan messze tőled, de ahhoz hogy hozzájuss (vagyis észervedd, értékeld), tapasztalatokat kell szerezned.
A részletekre, mesés elemekre már nem emlékszem belőle, mert évekkel ezelőtt olvastam, de a mondanivalója megmaradt. Azt sem tudom már hány nyelven beszélt Santiago, de az biztos hogy megtanult benne arabul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!