Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Írói álnevet szeretnék alkotni...

Írói álnevet szeretnék alkotni magamnak. Van tippetek? Szerzői jog, hogy is van ez? (versecske Nektek lent)

Figyelt kérdés

Szóval, a nevem Zsófi; ezt is bele lehetne valahogy építeni, valamilyen formában (de ez nem feltétel).

Ötletekre lennék kíváncsi,

hogy milyen álnevet tudnék csinálni.

Segítsetek kérlek nekem,

írói álnevem mi legyen?

:)))

+1 kérdés: A szerzői jogok a blogokon írott könyvekre hogy vonatkoznak? Úgye az ott megjelenő szövegeket sem másolhatják?

Köszi!

Zs.

2013. jan. 3. 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Zoe Morgana.

(ld. fata morgana.)

Amúgy az "ugye" az rövid u. :)

2013. jan. 3. 15:28
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Remélem a próza jobban megy, mint a líra. :))
2013. jan. 3. 15:30
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Az interneten megjelenő írásod is a saját szellemi terméked és tulajdonod, vagyis nem élhetnek vissza vele. De jelezd az írásnál, hogy fenntartod a szellemi tulajdonodra vonatkozó jogaidat.
2013. jan. 3. 15:32
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi! Gondolom 1és ugyanazon személy vagy a %-ból ítélve.

A "kritikádon" elmosolyodtam, de a humorodon még dolgozni kell.

Zoe Morgana -a -- Zoe Morgan, ő egy létező személy. :)

Ugye a gyors írás és a kapkodás helyesírási hibákat szül, úgyhogy óvakodj!! :D

2013. jan. 3. 15:43
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

Igen, azonos vagyok, csak külön jutott eszembe a három dolog.

"A "kritikádon" elmosolyodtam, de a humorodon még dolgozni kell. "

Melyiket vetted kritikának és melyiket humornak? Talán csak kevered a kettőt. Vagy nem értetted egyiket sem. :))

"Zoe Morgana -a -- Zoe Morgan, ő egy létező személy. :)"

Ezt nem tudtam, bocsi.

"Ugye a gyors írás és a kapkodás helyesírási hibákat szül, úgyhogy óvakodj!! :D"

Ha nem írnál könyvet, nem is szóltam volna. Gondoltam te viszont hasznád veszed. Amúgy nem beszólás akart lenni. :)

2013. jan. 3. 15:47
 6/8 A kérdező kommentje:

"Melyiket vetted kritikának és melyiket humornak? Talán csak kevered a kettőt. Vagy nem értetted egyiket sem. :))"

Miért több kritikát is írtál??? Ja, bocs. :)) Egyiket sem vettem humornak (de Te lehet, hogy igen). Nem vagy túúúúl vicces. :D

"Ha nem írnál könyvet, nem is szóltam volna. Gondoltam te viszont hasznád veszed. Amúgy nem beszólás akart lenni. :)"

Nem is írok ... :) Nem is vettem annak.

Köszi a véleményed, ha eszedbe jut még valami, nyugodtan írj... ;)))

2013. jan. 3. 16:06
 7/8 anonim ***** válasza:
88%

Magyaros vagy valami angolos névre gondoltál?

Tehát pl. Felsőmakkosháti Eufrozina, vagy inkább Zora Schaunfreiberg?

2013. jan. 3. 16:24
 8/8 anonim ***** válasza:

A neveddel kapcsolatban megnézheted latinul, franciául, angolul vagy bármi más nyelven, hogy ott hogyan mondják a nevedet, de utalhat a kedvenc virágodra, színedre, állatodra bármire és ezeket össze is fonhatod, vagy csak szimplán régi különleges nevet használsz fel. :)

A blogon közzé tett irományokkal kapcsolatban, pedig vigyázz! Egyáltalán nem biztos, hogy nem lopják el az ötletedet. Egy sima ctrl c és ctrl v-vel már meg is van a dolog, bár ezt meg tudod akadályozni valamilyen kóddal, de kicsit bonyolult eljárás és szerintem lényegtelen. Ennek több oka van: 1. Az esetek nagy részében nem szoktak szövegeket lopni.

2. Ha nagyon jól sikerülne az írásod, akkor azt úgyis előbb utóbb megpróbálnád kiadni és akkor úgy is le kell majd szedned a blogról, mert ált. követelmény. :)

2013. jan. 16. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!