Hogyan tudnék valami teljese újat alkotni? (többi lent)
Rajtad kívül is kb mindenki, akinek vagy egy ici-pici agya, evvel próbálkozik, de ez ma már nagyon nehéz. Akarva-akaratlanul is használhatsz olyan elemeket, amikre ráfogják, hogy tvájlájt/gyűrűkura/herripotter stb.
Kezdj el csak írogatni, aztán majd jön magától, ha jön. Ez nem úgy működik, hogy leülsz és valami új eszedbe jut, sajna.
Nincs olyan történet, amit valaki nem mesélt volna már el. Nincs.
Az egyediség csak attól függ, hogy hogyan meséled el a te verziódat, hogyan építed fel a cselekményt, hogyan alkotod meg a szereplőidet és a világot, amiben léteznek. Ha újat mutatni lehetséges még a világnak, akkor azt csak a részletekkel lehet. Kerüld el a kliséket, vagy éppen ne kerüld el, de írd meg jól őket (például a szerelmi háromszög is klisé, de lehet fantasztikusan megírva).
Igazság szerint velem is sokszor megtörtént más, hogy elkezdtem írni egy történetet. aztán rájöttem, hogy nagyon hasonlít egy általam olvasott könyvre.
Most viszont egy teljesen egyedi történeten dolgozok. Az ötlet, hogy írni kezdem, egyáltalán nem volt konkrét csupán unatkoztam. Mára viszont teljesen kiforrta magát, és el sem hiszem, hogy nem hasonlít általam olvasott könyvekre. Vámpírokról szól, de valahogy mégsem tudnám a twilight-hoz, vagy a vámpírnaplókhoz hasonlítani.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!