Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek is nagymértékben...

Szerintetek is nagymértékben meghatározó egy embernél, hogy szeret-e olvasni vagy nem? Szerintetek mit befolyásol?

Figyelt kérdés
Sokak szerint azért is másabb a mai fiatalság mert nem olvasnak.Azért is másabb állitólag a szemléletük mint a korábbi fiatalságnak.

2012. dec. 30. 14:20
 1/7 anonim ***** válasza:

az is befolyásolja, hogy milyen családban nőtt fel, mert mondjuk, ha teli vannak pénzzel, és mindent megkap a gyerek, akkor általában nem érdeklik aa könyvek.

Szerényebb családoknál jobban előfordul, hogy szeret olvasni a gyerek. De ez nem olyan dolog, amiről tudományos választ lehet adni

2012. dec. 30. 14:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szókincset, fogalmazást, helyesírást, képzelőerőt biztosan nagymértékben befolyásolja és ad egy alapvető intelligenciát. Persze attól is függ, mit olvas.
2012. dec. 30. 14:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Én ha először látogatok valakit, akkor megnézem, hogy mennyi könyve van, és milyen műfajban, valamilyen elsődleges kép azonnal kialakul bennem.
2012. dec. 30. 14:56
 4/7 anonim ***** válasza:
szerintem meghatározó.
2012. dec. 30. 15:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem meghatározó. Én imádok olvasni a tizenhét éves fejemmel, havi négy-öt könyvet legalább kivégzek, sőt, saját történeteket is írok. De nem tartom az olvasást szent és sérthetetlen dolognak, szerintem még csak nem is különösebben hasznos, pedig fejleszti a kreativitást, a képzelőerőt, a kifejezőképességet, de ezt ugyanúgy megteheti a festészet, a zene, a filmipar és tulajdonképpen minden művészeti ág, mert valamit nem csak szavakban lehet kifejezni. Sőt, tovább megyek, szerintem minden, amibe valaki az energiáját fektette, az már kifejez valamit.

Szóval, amikor ebben a témakörben meglátok egy olyan kérdést, hogy "Te miért nem olvasol?", mindig az jut eszembe, hogy ezzel az erővel feltehetnénk ezeket a kérdéseket is: te miért nem kötsz zoknikat? Miért nem szerkesztesz videókat? Miért nem fényképezel hegyeket?

Szerintem azért van így az olvasás felmagasztalva, mert széles réteget tud elérni (mert lehet, hogy napjainkban kevesebb ember olvas, de azért még mindig rengetegen vagyunk). De ez nem jelenti, hogy jobb bárminél is. Ugyanúgy függő lehet valaki a könyvektől, mint a számítógéptől.

Szóval nem, nálam egyáltalán nem meghatározó, hogy valaki olvas-e vagy nem. Ugyan nagyon tudok örülni, ha akad a környezetemben olyan ember (főleg, ha az korombeli), akivel el tudok beszélgetni a könyvekről, ezt is csak egy szórakoztató hobbinak tartom csupán.

2012. dec. 31. 12:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Minden igaz, amit előttem írtak, az utolsóval is egyetértek bizonyos mértékben.

Szerintem a helyesírás, és a szókincs miatt a legfontosabb, szinte rögtön észreveszem valakin, ha nem nagyon forgat könyveket, túl sok az "izé" a mondataiban.

Én azért is szeretek olvasni, mert így tuti, hogy soha nem unatkozok (vonaton, buszon, vagy ha várni kell a csatlakozást), ellentétben húgommal meg öcsémmel, akik képesek legyilkolni egymást azért, hogy ki üljön a gép előtt. Nem vagyok számítógép ellenes, én is sokat netezek, de az olvasás számomra mindennél előrébbvaló :)

2012. dec. 31. 15:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az olvasás összeköti az embereket.Ha látok egy embert az utcán könyvvel rohangálni,rögtön rokonszenvet érzek.És ha kiderül a leendő barátomról,hogy olvas,az hatalmas megkönnyebbülés.Nem mintha a nem olvasók nagy része bármivel is kevesebb lenne,de ha olvasol,az azt jelenti,hogy érdekel valami,hogy egy témában jobban el akarsz mélyedni,és ezzel engem már kíváncsivá tettél,mi rejlik még benned.
2013. jan. 3. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!