Tudnátok egy 16 éves lánynak jó ifjúsági regényt ajánlani?
Collins: Éhezők Viadala kötetek. Ezekben inkább fantasy témájúak, de van benne bővességgel szerelem is. Csak ajánlani tudom!
Aztán még ott vannak a Dan Brown könyvek, amik ugye szintén nagyon jók.
Kellemes olvasást!
Éhezők viadala trilógia, aztán ha szereted a romantikus regényeket: Böszkeség és balítélet...nekem nagyon tetszik az is.
Vagy ha kicsit lightosabbra gondoltál: Neveletlen hercegnő naplója és már Meg Cabot könyvek.
vagy Fejős Éva könyvei.
vámpírakadémia, Vámpírcsók, Interjú a vámpírral. Darren Shan könyvek...és amit nagyon ajánlok: Tizen három okom volt!
Margaret Mitchell Elfújta a szél
imádtam:)
HA szereted a humorosat,akkor ajánlhatom Vavyan Fable bármely könyvét.
Nem kifejezetten ifjúsági,de érdekes és nagyon jó.
Szurovecz Kitti- Gyémántfiú.
Nagyon jó! Sajnos a többit részt még nem olvastam
Komolyabb könyv, nem éppen vidám, történelmi témát dolgoz föl, de én most olvastam és nagyon tetszett:
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
Láttam sokan írtak Éhezők Viadalát, azt én is tudom ajánlani. Ha elolvastad és tetszett a műfaj (disztópia), érdemes még megnézned ezeket:
Ally Condie: Matched (folytatásos)
Lauren Oliver: Delirium (folytatásos)
Carrie Ryan: Kezek és fogak erdeje (ez kicsit keményebb)
Takami Kósun: Battle Royale (ezt csak akkor ha erős a gyomrod, én mondjuk szerettem [L/15])
Stephenie Meyer: A burok (A Meyer név ne ijesszen meg, ez a Twilightal ellentétben nagyon jó!)
Veronica Roth: A beavatott (folytatásos)
Lissa Price: A testbérlők
Kimberly Derting: Eskü (folytatásos)
James Dashner: Az útvesztő
Kicsit más műfajok:
Victoria Forester: A lány aki tud repülni
Licia Troisi: Gyilkosok szektája (ha erős idegzetű vagy)
Richelle Mead: Vámpírakadémia (Én is azt hittem először, de egyáltalán nem nyálas, vámpírregény, hanem letehetetlen, izgalmas, romantikus ifjúsági regény. 6 kötetes)
Ally Carter: Ha megtudnád, hogy szeretlek, meg kellene öljelek (Ally Cartertől bármit tudnék ajánlani. Fantasztikusan ír)
Kristin Cashore: A garabonc (folytatásos)
Cassandra Clare: A végzet ereklyéi
Emellett, ha erős az idegzeted, akkor Darren Shantól bármit.
Laurie Halse Anderson - Jégviráglányok
Nich Hornby - Pop, csajok, satöbbi
Orwell - 1984
Harper Lee - Ne bántsátok a feketerigót
Cecelia Ahern - P. S. I love you
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!