Milyen könyveket ajánlanátok?
Stephen King összes könyvét ajánlom figyelmedbe !
Remény rabjai, Halálsoron,Atlantisz Gyermekei kötelező darabok :),Holtsáv,Hasznos holmi ezek se rosszak
Képesek vagytok felsorolni szerencsétlennek a kötelező olvasmányokat? Én az egri csillagokat 12 évesen is rohadtul rühelltem még, nemhogy 10 évesen!
Na jó, lássuk.
Johnathan Stroud - Bartimaeus trilógia
Angliában játszódó fantasy-krimi három kötetben. A főszereplője Nathaniel, az első kötetben még csak 12 éves varázslótanonc, aki titokban (hiszen tilos neki) megidéz egy ősi, nagy hatalmú dzsinnt, Bartimaeust, akit az uralma alá kényszerít. Bartimaeus nagy pofájú, találékony, vagány démon, és hihetetlenül bosszantja, hogy egy kissrác szolgája lett. Pedig azt még nem is tudja, hogy Nathaniel tudtán kívül olyan mocskos dolgokba keveredett, hogy minden furmányosságára szükségük lesz, hogy élve megússzák.
(Kifejezetten letehetetlen darab, a legkülönlegesebb fantasy-világ, amit valaha olvastam, feszült, pörgős sztorival és laza, vicces stílusban írva.)
Louis Sachar - Stanley, a szerencse fia
A 15 éves Stanley, a címmel ellentétben, tulajdonképpen egy "lúzer". A családján ősi átok ül: bármibe kezdjen, soha, semmiben nem lehet szerencséje, mindig elbukik. Az életen át tartó pechszériája akkor csúcsosodik ki, mikor lopással vádolják, és Stanley egy javító-nevelő táborban köt ki, ahol hónapokat kell lehúznia. A srácoknak a táborban egy feladatuk van: a sivatag közepén, tűző napon gödröket kell ásniuk, minden nap egy egy méter széles-hosszú, egy méter mély gödröt, a titokzatos táborvezető kíméletlen irányítása alatt. Talán ezen az elátkozott helyen végre Stanley is megtörheti a családját sújtó átkot - valahogyan...
(Gyerekkorom kedvence, ha jól rémlik, még film is készült belőle, de a könyv magasan veri. Csavaros történetű mese, amiben még 21 évesen is szívesen hiszek. :) )
E. L. Konigsburg - Szavak nélkül
Branwell nem egy hétköznapi srác, Connor pedig nem egy hétköznapi legjobb barát. Egy nap Branwell otthonában tragédia történik - de senki nem tudja, pontosan mi... A fiú csecsemő kishúga életveszélyesen megsérül, a család értetlen, Branwell pedig a sokktól megnémul. Pedig muszáj volna védekeznie, különben a kisbaba sérülését rá foghatják. Connor szókártyák segítségével veszi fel a néma Branwellel a kapcsolatot, és nyomozni kezd, hogy tisztára mossa a barátját, és megtudja, mi történt azon a végzetes délutánon.
(Ékes példája annak, hogy 80 halott és 100 hektoliter vér nélkül is lehet érdekes és feszült krimit írni.)
Hmm, ha eszembe jut, írok még. :)
Ezeket egy 10 éves nem biztos, fel tudja fogni...
Én mondjuk Thomas Brezina és Meg Cabot könyveket ajánlanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!