Vajon miért nem szeret olvasni az én korosztályom? 16/F vagyok.
Jo,azért én is gépezek,meg szoktam sok egyebet is vsinálni,de olvasni nagyon szeretek.Akiket ismerek,haverokat,meg az osztálytársaimat,szinte egyikuk sem szeret olvasni,miért nem?
Kisebb voltam,én sem szerettem.De hát már azt olvasok,ami érdekel-II.Világháborus konyvek:D
Én tizenhét vagyok, de azt tapasztaltam, hogy azért igenis olvasnak. Én például egy csomó fantasy-t, amit aztán a barátnőim is kölcsönkéregetnek néha, és én is tőlük alkalmanként. Az iskolánkban is látok csomószor olyat, hogy valaki a szünetben olvas. (Jó, ezt mondjuk néha kicsit antiszociális dolognak tartom, főleg, amikor az egész osztálya egy méterre ül tőle a padon, ő meg egyedül görnyed a könyv fölött, mindig, ahányszor csak látom. De lehet, hogy nem ő tehet róla, csak kiközösítik, nem tudom, mindenesetre rossz látni.)
Mellesleg, én még soha életemben nem tapasztaltam, hogy valaki is cikinek tartotta volna az olvasást. Mármint, persze, vannak egy csomóan, akik nem szeretnek olvasni, de még nem hallottam egytől sem, hogy másokat bántott volna, vagy egy szót szólt volna amiatt, mert olvas. Nem tudom, hogy én mozgok-e jó körökben, de nálunk az olvasás ilyen tekintetben soha nem volt téma (pedig más városba járok gimibe, mint ahol lakom, és sehol nem volt ilyen).
Meg hogy miért nem szeretnek? Nem tudom, ez szerintem, olyan, mintha egy zenét űző gyerek megkérdezné tőlem, hogy miért nem zenélek, mert az jó. Hát, nem tudom, lehet hogy jó, biztos az, de engem nem vonz, már megtaláltam az érdeklődésemet másban. Persze azért el-elénekelgetem néha a kedvenc dalaimat (ahogy minden ember olvas valahogy valamilyen formában), de azért nem akarok én ebbe belebonyolódni =)
Nem csak a te korosztályoddal van a baj.
Én vagy két korosztállyal idősebb vagyok, nagyon szomorúan tapasztalom az olvasás devalválódását. A környezetemben, a munkahelyemen tapasztalom, hogy 30-50 éves fiatalok egyáltalán nem olvasnak ( szakmunkásokról van szó).
Ebben hatalmas szerepet játszik a kereskedelmi tévék megjelenésével párhuzamosan kialakuló általános igénytelenség fellépése, mondjuk ki, sikeres elbutítás.
Sok kedvünk van hozzá és a kötelező olvasmányok kedvet adnak hozzá...
Pál utcai fiúk? A kőszívű ember? Rómeó és Júlia? Candide?
Könyörgöm! Ezek egy tizen egy-két éves gyerek számára égetnivaló hulladékok. Nekem is ezek vették el a kedvemet. Volt barátnőm viszont nagyon szeret olvasni. Mondtam neki, hogy utálom csak a könyveknek a látványát is, de ő rávett, hogy csak az első fejezetet olvassam el a kedvencéből (Cory Doctorow - Kis testvér). Elolvastam, másnap elkértem a könyvet, hogy majd kiolvasom :) Nekem is az lett a kedvencem :D
Nem olvasok sokat és tényleg kevés könyvet szeretek, de ha nincs más azokat 5-ször is kiolvasom.
15/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!