Ti melyik Trónok harca házba tartoznátok, tulajdonságok alapján?
Szerintem a könyvnek az is az egyik tanulsága, hogy bár a vér kötelez és az egy házba tartozóknak muszáj összefogniuk és együtt dolgozniuk, sokszor bizony elég eltérő jellemű és habitusú emberek tartoznak egy-egy házba. Amit a ház hírnevének lehet tekinteni, az gyakorlatilag néhány húzó névnek tudható be, akik éppen naggyá tették a házat.
Például a Lannisterek félelmetes hírnevüket Lord Tywinnak köszönhetik, aki gyenge kezű apja halála után új szintre emelte a házat. Ő maga a tökéletes manipulátor, a rettegett hadvezér és az erős kezű uralkodó. Fiai csak 1-1 tulajdonságát örökölték, és még jóval a halála után is emlegették tetteit szerte a világon. Ugyanakkor Lancel és Kevan is a házhoz tartozik, de róluk semmi ilyen nem mondható el, főleg nem a manipulatív és ármánykodó. (Apropó, Jaime is minden, csak sunyi nem).
A Targaryen dinasztia is kitermelte magából a saját változatos alakjait. Ahogy a mondás tartja, minden Targaryen születésekor az istenek feldobnak egy érmét, és így dől el, hogy őrült lesz-e vagy hatalmas. (Ez vélhetőleg a belterjesség miatt van így.) A házat leginkább az őrült Aerys és Rhaegar után ismerik, ami pont az érme két oldala. De azért Baelor the Blessed is Targaryen volt... :)
Amúgy én kezdetben a Starkokkal szimpatizáltam, de az a bénázás, amit lenyomtak az öt király háborúja alatt, ami kvázi a kihalásukhoz vezetett, elég kiábrándító volt.
Dany is össze-vissza szerencsétlenkedik Meereenben. A Stannis féle Baratheon ház túl elvakult, a Boltonok hihetetlenül kegyetlenek és betegek, a Martellek túl kígyók, a Freyek férgek, a Tyrellek feltörekvő nyámnyilák...
Én a Lannisterre szavazok. A háború utáni Jaime és a jó öreg Tyrion döntéseivel értek leginkább egyet, őket érzem jellemben legközelebbinek. :)
a könyveket olvasva számomra egyértelmű,hogy bolton lennék:).
kivéve a dagadt,puha nők iránti vonzódást:D.
nem poénból,de igen.
vágtam és nyúztam kecskéket,bárányt fiatal koromban.
persze forgott a gyomrom az elején,de meg kellett csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!