Mi a véleményed a Stephen King könyvekről?
Hát a pörgősség java részt nem jellemző rájuk. Én irtó nagy könyvmoly vagyok szeretem King könyveit de néha iszonyatosan lefárasztanak.
Sokszor túl bő lére ereszti a mesét, sok olyan ír a karakterekről, ami aztán sehol nem köszön vissza, nem ad plusz infót a történethez, nem megy vele az ember semmire csak nyúlik, mint a rétes tészta. Sok a duma. Egy jó vastag könyvében tutira van kb. 60-80 felesleges oldal. Egy személy ábrázolására elhasznál egy csomó oldalt pedig néhány mondatban max. fél vagy egy oldalon, esetleg elszórva, kicsiben és részletekben adagolva frappánsan lerendezhetné. Aztán mire a végére ér a jellemzésnek az ember azt is elfelejti, mi volt előtte, honnan is kéne folytatódnia a történetnek.
Egy viszont vitathatatlan: szenzációs ötletei vannak maguk a történek a tartalom nagyon jó csak pöröghetnének egy kicsit gyorsabban az események.
Mindezt félretéve szerintem remek író. Sajátos stílusa van az biztos. Mer álmodni.
Nem olvastam egyik könyvét sem, csak a Cujo-ba olvastam bele.
Tetszett, egész jó írónak tűnik pár fejezet alapján
Kinggel az a probléma, hogy ír 4-5-600 oldalas regényeket, de a felétől kezd igazán beindulni a dolog. Addig át kell rágnod valahogyan magad.
Ott van pl. a Rémkoppantók. 1000 oldalas könyv, a sztori jó, de legalább 3-400 oldal tömény unalom van benne.
De van néhány jól sikerült könyve: Cujo, Állattemető, Hasznos holmik, Mobil, Bilicsben/ Itt pl. nem zavaró a lélektanisága. De olyan borzalmas a vége, hogy edzett King olvasóként sem bírtam végig olvasni, mert majd' elájultam/.
Én is elolvastam a Cujot, és nagyon szíven ütött...
Úgy alapjába véve King fantasztikus író, de tényleg elég vontatott, nem pörgős. Viszont attól még hihetetlen jó és érdekes könyvei vannak, érdemes elolvasnod őket. :))))))
Ja a Rémkoppantók rettenetesen volt megcsinálva pedig nagyon jó volt maga a sztori, de vagy ezerszer belealudtam. Nálam egy igazi könyv 500 oldalnál indul de ez brutál volt. Vagy százszor nekifutottam mire átverekedtem magam rajta. A végén egyszerűen kihagytam az unalmas részeket és felesleges leírásokat és a történet beindulásánál folytattam.
Azért King tényleg jó ez még nem riaszt el a könyvei elolvasásától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!