Most hogy van ez? Pokoli szerkezetek triológia és a végzet erekléyi.
Sok helyen olvastam, hogy ez a két triológia kiegészíti egymást, és egy bizonyos sorrend szerint ajánlatos olvasni őket.
Pontosan milyen sorrendben is?
Az írónő azt mondta, hogy a két sorozat olvasható külön-külön is, de a legjobb mégis az, ha az amerikai megjelenés sorrendjében olvassuk a történetet.
Csontváros
Hamuváros
Üvegváros
Az Angyal
Bukott angyalok városa
Pokoli szerkezetek 2
Végzet ereklyéi 5
Pokoli szerkezetek 3
Végzet ereklyéi 6
Pontosan így kéne olvasni de a két sorozat úgy van , hogy a Pokoli szerkezet az 1800-as években játszódik Londonban, míg a Végzet Ereklyéi sorozat 2007-ben játszódik nagy részben New York-ban. Ez valószínűleg ki fog derülni, de a Pokoli szerkezetek trilógia főbb szereplői valószínűleg a Végzet Ereklyéi sorozat ősei...
És lesz ennek még egy sorozata ami 2012-ben játszódik Los Angeles-ben ( ha jól tudom) és ezek is a leszármazpttak lesznek (szerintem)
Cassandra Clare 5(!) trilógiát tervez az árnyvadászokkal kapcsolatban. Szerintem ez egy kicsit sok, de ő tudja. Igazán próbálkozhatna mással is..
Amúgy a harmadik trilógia címe: The Dark Artifices - A sötét cselek, aminek az első kötete a Lady Midnight (Lady Éjfél) 2015-ben fog megjelenni. Azt, hogy Amerikában vagy Magyarországon, azt már nemtudom.
[link] ezen az oldalon rengeteg infót találtok mindhárom trilógiáról és a film(ek)ről egyaránt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!