Mi a véleményed erről az index cikkrő? (könyves)
Nem reklám! Max, ha az olvasást népszerűsíteném vele.
Ehhez kapcsolódóan, az hogy van, hogy a Légy jó mindhaláligtól távol akarja tartani a cikkíró a gyerekeket, de a Kincskeresőtől nem? :|
Nem tudom, nekem a Kincskereső valóban életre szóló élmény volt - megfogadtam, hogy Mórától soha többet semmit. (Ne jött össze, de azért trauma.) Nem értem én sem a "nevelődési kérdéskört" és a "semmiképpen se kérdőskört", hiszen tulajdonképpen mindkettő válogatott gyermekkínzás, bár talán utóbbiban a trauma után nem alakul ki leszokás. Úgy értem... a Légy jó... mire tanítaná meg a gyereket (azon felül, hogy nem klasszikusan gyermekirodalmi alkotás)? Az említett körtemuzsikás eset igaz, én is bőgtem utána hetekig és kiölte belőlem az irigységet. De Móriczhoz... fel kell nőni lélekben, hogy azt a kezedbe vedd. Talán így értheti. (Ha nem, akkor megint az Index a helyzet magaslatán volt.)
Egyébként én a nevelődési kategória egyik művét sem ajánlanám negyedik osztály előtt, vagy előtte alaposan meg kell szeretteni a gyerekkel az olvasást, különben örökre rettegni fog a könyvektől.
Kedves Kérdező!
Köszönöm, hogy ráirányítottad a figyelmemet erre a cikkre.
nagyon érdekes, és tanulságos.
És egyben számomra igen-igen szomorú is...
Hogy miért?
Mert teljes mértékben kihagyja a bőséges, gazdag, a képzelőerőt megmozgató, magyar népmeséket az ajánlható irodalmakból.
legalább a "szeresse meg az olvasást" résznél felkínálandó lett volna Benedek Elek népmesei gyűjteményei..
Vagy a továbbiakban hogy-hogy nem szerepelnek a magyar mondavilágot összegző művek?
A kérdésed, hogy mi a véleményem erről az index-cikkről:
1. a szavazásra felkínált művek hiányosak, nélkülözik a magyar irodalom jelességeit, akár népmesei, akár mondai, akár kalandregényeket vagy akár kiemelkedő nagyjaink életét bemutató könyvek tekintetében.
2. a Légy jó mindhalálig -tól való távol tartás nem érthető, különösen akkor, amikor a Sorstalanság-ot viszont fölkínálja.
ne feledjük!
14 éven aluliakra vonatkozik a kérdésük!!
Igen, én is úgy gondolom, hogy 14 éven aluliakról szól. Mégis, a közösségbe való beilleszkedésnél mit látok? Alkonyat és Az éhezők viadala. Ezek jó könyvek, 16 éven felülieknek.
Hol maradnak a pöttyös és csíkos könyvek?
Meg hol maradnak a magyar regék?
Meg hol maradnak a magyar történelmi személyiségek, példaképek életével kapcsolatos művek, ifjúsági regények?
Meg hol maradnak az állatvilággal kapcsolatos mesék? ld. Kipling-történetek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!