Szerintetek ezek igényes, átgondolt művek?
Mit gondoltok ezekről a könyvekről? Mennyire igényes a prózájuk? Mennyire egyedi a történet?
- Andrea Cremer: Őrzők
- Leiner Laura: Szent johanna gimi könyvek
- Lissa Price: A testbérlők
- Suzanne Collins: Az éhezők viadala
- Stephenie Meyer: A burok
- Ally Condie: Matched
- Justin Cronin: A szabadulás
Szerintetek ezek közül melyik a legjobban kidolgozott és átgondolt mű?
Justin Cronin: A szabadulás
Ez nagyon jó könyv és szerintem elég kidolgozott is.:)
Lássuk csak.
SZJG: Nekem túl 'lányos' könyv, ha érted, mire gondolok. Viszont látszik, hogy Laura tudja, mit szeretne. Kidolgozott, és szerintem az alapötlettel sincs probléma. A szereplői karakteresek, és én csupán értük olvastam el az eddig megjelent köteteket.
Hunger games: Az alapötlet?! Egyszerűen zseniális. Ha csak erről az egy részéről beszélünk, megértem a sikerét. E/1-ben íródott, ami számomra plusz egy pont, ugyanis nagyon kevesen újítanak, mindenki megmarad a szép, jó, biztonságos E/3-nál.
A Burok: Hát, az első száz oldalán ásítozva vergődtem végig. Sokkal jobban, és érdekesebben lehetett volna tálalni, mert az alapötletet jónak tartom. Viszont a "Szenvedő Főszereplőnő" alanyát itt is fel véltem fedezni, és ez irritált. Hiába próbáltam elkövetkeztetni a tátott szájjal bambuló Bellától,... nem igen sikerült.
És mivel csak ezeket ismerem a felsoroltakból, (mármint mindet ismerem, de csak ezeket olvastam eddig) akkor az Éhezők viadalára szavazok :)
17/l
Én kettőt ismerek:
Éhezők viadala trilógia: nagyon jó, nagyon tetszett, a három részből a második volt a legjobb, persze nem lehet csak azt elolvasni.
Testbérlők: éjjel fejeztem be, kicsit hasonló az alapelgondolás, mint az Éhezők viadalánál, ugyanakkor mégis egyedi, friss az élmény, talán még jobban tetszik, mint az Éhezők viadala, alig várom a folytatást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!