Otthoni "könytáratok" feltöltése kb. mennyibe került?
Sosem számoltam össze, nem is lehetne, mert a könyvek egy része igen régi. Amiket én vettem a saját pénzemből, azokat is több év (évtized) alatt halmoztam fel, az infláció meg nem állt meg... Ez sem összehasonlítható. Így nem tudom, azért van itt pár százezer, ha tippelni kell, de az ilyenekben sosem voltam jó.
Erre a kérdésre közelítőleg hasznos választ az tud csak adni, aki egyszerre, vagy nem túl apró adafokban szerezte be a könyveit. Akinek olyan négygenerációs könyvátra van, mint nekünk, az még közelítő összeget sem tud mondani.
Mindazonáltal azok a könyvek, amik kizárólag nekem köszönhetik, hogy a polcon vannak (azaz nem ajándékba kaptam őket, nem szállt be senki pénzzel, nem kaptam könyvutalványt) nagyjából tíz-húszezer forint körüli értéknek megfelelőek. A többit "összeguberáltam". :) (Ügyes kismókus vagyok, 20 éve minden adandó alkalommal könyvet kérek, továbbá minden kóbor ajándékutalványtól és könyvutalványtól megszabadítom a környezetemet.)
Az előzővel értek egyet, nem tudod egyzserre feltölteni, szerintem akár egymillió is lehet. De fizikailag is képzelen vagy rá, a boltba nem talicskával mész és veszel 20 könyvet egyzserre :-)
mindig egyet egyet, antikváriumból, boltból netről csetreszestől... de az meg csak úgy halmozódik, én már nem tudom hány saját könyvem van, pedig fiatal vagyok még, de egy nagyobb vagy két nagyobb polcot biztosan megtudnék tölteni.
Talán ha el akarnám adni, nem andának érte sokat, de ragazskodom hozzájuk :-)
ÉN néha végignézek a polcomon, és csak bámulok, hogy mennyi könyv van, mennyit olvastam el, és hogy milyen drága volt ez :D De hát én könyveket veszek (ma is 2-vel tértem haza, mikor itthon vár mér jópár olvasatlan), nem ruhákat vagy ékszereket. :) Viszont ha össze kéne számolnom az értéküket, az bizony elborzasztó szám lenne... Hogy ennyit költöttem rájuk :D De szinte mind megérte ;)
(És akkor a többiről, ami a családé és nem külön saját, nem is beszéltem.)
16L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!