Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Otthoni "könytáratok" feltölté...

Otthoni "könytáratok" feltöltése kb. mennyibe került?

Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 16:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sosem számoltam össze, nem is lehetne, mert a könyvek egy része igen régi. Amiket én vettem a saját pénzemből, azokat is több év (évtized) alatt halmoztam fel, az infláció meg nem állt meg... Ez sem összehasonlítható. Így nem tudom, azért van itt pár százezer, ha tippelni kell, de az ilyenekben sosem voltam jó.

Erre a kérdésre közelítőleg hasznos választ az tud csak adni, aki egyszerre, vagy nem túl apró adafokban szerezte be a könyveit. Akinek olyan négygenerációs könyvátra van, mint nekünk, az még közelítő összeget sem tud mondani.

Mindazonáltal azok a könyvek, amik kizárólag nekem köszönhetik, hogy a polcon vannak (azaz nem ajándékba kaptam őket, nem szállt be senki pénzzel, nem kaptam könyvutalványt) nagyjából tíz-húszezer forint körüli értéknek megfelelőek. A többit "összeguberáltam". :) (Ügyes kismókus vagyok, 20 éve minden adandó alkalommal könyvet kérek, továbbá minden kóbor ajándékutalványtól és könyvutalványtól megszabadítom a környezetemet.)

2012. aug. 16. 19:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az előzővel értek egyet, nem tudod egyzserre feltölteni, szerintem akár egymillió is lehet. De fizikailag is képzelen vagy rá, a boltba nem talicskával mész és veszel 20 könyvet egyzserre :-)

mindig egyet egyet, antikváriumból, boltból netről csetreszestől... de az meg csak úgy halmozódik, én már nem tudom hány saját könyvem van, pedig fiatal vagyok még, de egy nagyobb vagy két nagyobb polcot biztosan megtudnék tölteni.

Talán ha el akarnám adni, nem andának érte sokat, de ragazskodom hozzájuk :-)

2012. aug. 16. 20:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekkoromban kapott könyveket nem számítom bele, mivel nagyjából csak a mondókás könyveket olvastam ki, mert utáltam olvasni. Két éve viszont úgy megszerettem, hogy boltba sem megyek el könyv nélkül. Igazi könyvmoly lettem, de ha ezt nekem akkor mondja valaki, hasamat fogva szakadok a röhögéstől. Tehát két éve gyűjtöm a könyveket, amik most pont negyvenen vannak. Átlagáruk 3000 ft, de van amit akcióban vettem, vagy féláron, vagy ugye ingyen happoltam a rukkol.hu-n. Tehát kb. két év alatt olyan 100000 ft-ot költöttem könyvekre. Nehogy azt hidd, azért mert úgy felvet a pénz, hanem mert a folyton a könyvekre gyűjtök, és szinte minden pénzem azokra költöm. Na meg vettem egy tabletet, de azt is csak azért, hogy ne kelljen minden könyvet megvenni, hanem csak letöltöm, és olvasom is az én tabletemen. :) Hosszútávra a tablet az olcsóbb, hiszen azon is van E-book, meg saját könyvespolc. 60000 ft-ért vettem, de már majdnem 60 könyv van rajta. Így ha kiszámoljuk, sokkal gazdaságosabb. De hát sajna nem minden könyv letölthető. Általában csak azokat veszem meg. :)
2012. aug. 17. 10:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Nemrég összeszámoltam, hogy 113 könyvem van és még csak 15 éves vagyok. Ezek egy része jutalomkönyv versenyekről, tanulmányi eredményért, stb. Egy másik része ajándék. Tehát ezekre nem kellett költenem se nekem, se a szüleimnek. De a régi meséskönyveim, a regényeim elég sokba kerülhettek. De amik a legdrágábbak voltak azok a lexikonok, tudományos könyvek. Nem beszélve arról, hogy a szüleinek és a tesómnak összesen még kb. 300-400 könyve van. Ráadásul az apukám régi könyvei a nagymamámnál van. Szóval biztos sokkal gazdagabbak lennénk, ha nem lennének könyveink, de én nem sajnálom rájuk a pénzt, sőt. Ha 2-3 havonta veszel új könyvet akkor több év során felgyűl és nem kell egyszerre nagyon sokat költeni. Szerencsére ott a város és a suli könyvtára, ahonnan ingyen lehet kölcsönözni.
2012. aug. 17. 11:13
 5/5 anonim ***** válasza:

ÉN néha végignézek a polcomon, és csak bámulok, hogy mennyi könyv van, mennyit olvastam el, és hogy milyen drága volt ez :D De hát én könyveket veszek (ma is 2-vel tértem haza, mikor itthon vár mér jópár olvasatlan), nem ruhákat vagy ékszereket. :) Viszont ha össze kéne számolnom az értéküket, az bizony elborzasztó szám lenne... Hogy ennyit költöttem rájuk :D De szinte mind megérte ;)

(És akkor a többiről, ami a családé és nem külön saját, nem is beszéltem.)

16L

2012. aug. 18. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!