Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Segitene valaki az Egri...

Segitene valaki az Egri csillagokban? Kerdesek alul.

Figyelt kérdés

Ki volt a pap?

Kie a gyuru?

Mi lesz a sorsuk?

Kinek az udvaraba kerul Gergő Szigetvaron?

2012. aug. 16. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:

látom te se akarod elolvasni... :DD amúgy teljesen megértem énis csak nagyjából olvastam el de sztem nézd meg a filmet

sajnos többet nem tudok segíteni :(

2012. aug. 16. 21:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Olvasd el!!!!!-.-
2012. aug. 17. 00:22
 3/6 anonim válasza:
hehe, én megírom neked ha megfizeted :D A gyerek olvasónaplóit is én szoktam írni, eddig mind ötös lett :)
2012. aug. 22. 11:37
 4/6 anonim ***** válasza:

én sem olvastam el de az elsőt kivételesen tudom

A pap neve (dobpergés) Somogyi Gábor

Az elején fogva tartotta az a török akitől később a gyűrűt kapta mert meghagyta az életét.

2012. aug. 27. 14:06
 5/6 anonim válasza:

Nem egészen világos a papos kérdés, mert a regényben két papnak is fontos szerep jut, de itt valószínűleg Gábor papról van szó.

tehát a válaszok:

Ki volt a pap?

A pap neve Somogyi Gábor, a törökök egy Kishida nevű Balaton melletti faluban fogták el. Testét forró vízzel öntözgették, hogy adja elő a temploma kincseit, amiatt az egész teste vörös volt és nem volt haja, szakálla, szemöldöke.

Később Gergely nevelője lesz, és együtt határozzák el, hogy felrobbantják a török szultánt, ami nem sikerült, de a pap belehalt a merényletbe.

Kié a gyűrű,

A gyűrű Jumurdzsáké, aki a nyakában egy aranyláncon hordja, és talizmánként használja. mélységesen hisz benne, hogy a gyűrű megoltalmazza őt a bajban és segíti a harcban. Gábor pap veszi el tőle, később a pap Gergelynek ajándékozza, majd Gergely feleségéhez, Évához kerül. Jumurdzsák az egész regény folyamán keresi a gyűrűt.

Mi lesz a sorsuk?

Lsd fenn.

Kinek az udvarába kerül Gergő Szigetváron:

Török Bálintéba, aki a regény elején még Habsburg Ferdinánd szolgálatában áll, később átpártol Szapolyaihoz.

további info: www.olvasonaplopo.blogspot.com

2012. szept. 15. 13:03
 6/6 anonim válasza:
Rosszul tudod, a gyűrű Smiagolé és Frodónál van.
2012. szept. 19. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!