Segitene valaki az Egri csillagokban? Kerdesek alul.
Ki volt a pap?
Kie a gyuru?
Mi lesz a sorsuk?
Kinek az udvaraba kerul Gergő Szigetvaron?
látom te se akarod elolvasni... :DD amúgy teljesen megértem énis csak nagyjából olvastam el de sztem nézd meg a filmet
sajnos többet nem tudok segíteni :(
én sem olvastam el de az elsőt kivételesen tudom
A pap neve (dobpergés) Somogyi Gábor
Az elején fogva tartotta az a török akitől később a gyűrűt kapta mert meghagyta az életét.
Nem egészen világos a papos kérdés, mert a regényben két papnak is fontos szerep jut, de itt valószínűleg Gábor papról van szó.
tehát a válaszok:
Ki volt a pap?
A pap neve Somogyi Gábor, a törökök egy Kishida nevű Balaton melletti faluban fogták el. Testét forró vízzel öntözgették, hogy adja elő a temploma kincseit, amiatt az egész teste vörös volt és nem volt haja, szakálla, szemöldöke.
Később Gergely nevelője lesz, és együtt határozzák el, hogy felrobbantják a török szultánt, ami nem sikerült, de a pap belehalt a merényletbe.
Kié a gyűrű,
A gyűrű Jumurdzsáké, aki a nyakában egy aranyláncon hordja, és talizmánként használja. mélységesen hisz benne, hogy a gyűrű megoltalmazza őt a bajban és segíti a harcban. Gábor pap veszi el tőle, később a pap Gergelynek ajándékozza, majd Gergely feleségéhez, Évához kerül. Jumurdzsák az egész regény folyamán keresi a gyűrűt.
Mi lesz a sorsuk?
Lsd fenn.
Kinek az udvarába kerül Gergő Szigetváron:
Török Bálintéba, aki a regény elején még Habsburg Ferdinánd szolgálatában áll, később átpártol Szapolyaihoz.
további info: www.olvasonaplopo.blogspot.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!