Te hogyan választasz könyvet, ha csak "egy" könyvet szeretnél, és nem kontkrét műért mész?
Jársz még könyves boltba, vagy rendeled?
Mi kelti fel az érdeklődésedet a könyves boltban/webshopban? Reklám, kritika, ismerős?
Papír vagy ebook? CSak ismerős ajánlása alapján választasz, vagy olvasol kritikákat, esetleg vadász "szenvedélyed" van? Letöltöd és csak utána veszed meg? Vagy elég a kalóz másolat?
Számít neked a szerekesztés? A betűtípus, méret? Papír minősége? Vagy csak a történet érdekel? A borító, kiadó, író neked mit mondd, egy még meg nem vásárolt műnél?
Olvasás közben észreveszed a helyesírási, nyelvhelyességi, tartalmi hibákat? Zavar? Felbosszant e annyira, hogy mellőzöd azt az írót/kiadót legközelebb?
Mire gondolsz, mit teszel, ha a könyv mégse váltja be a hozzá fűzött reményeket?
Te hogyan választasz könyvet? Melyek a te szempontjaid? :-)
Egy könyvmoly
Nem, nem felmérés ez... nem tudom ellopni az adataidat, tehát nem az ;-)
Én szeretek könyvesboltokban járni.
Ha épp csak benéztem a kedvenc boltomba, akkor először a borító fog meg, majd elolvasom a tartalmát és a véleményt róla, később beleolvasok a műbe, ha megfog megveszem.
Hogyha interneten böngészek, akkor ugyanúgy elolvasom a tartalmat, majd átböngészem az emberek véleményeit a könyvről.
Számomra mindegy a betűtípus, a méretezés stb, persze egy jól megszerkesztett könyvet szívesebben olvas az ember, de a regény az regény.
Imádom a könyveket, az illatukat.. nem olvasok neten, soha. Ha olvasok, szépen a kezemben tartom a könyvem. :)
Automatikusan észreveszem a hibákat, zavar, de nem túlzottan, amúgy is ritkán fordul elő.
Amint belépek egy könyvesboltba, mindig egy adott témakör irányába megyek, ami a legjobban érdekel.
Ha rosszabb, mint számítottam, nem teszek semmit. Eddig még egy könyvet sem bántam meg, hogy elolvastam, vagy megvettem. A könyv érték és mindig van benne valami, amiért már megérte.
Ha pedig jobb, mint vártam, boldogan és élvezettel olvasom. ;)
A borító esőként nagyon fontos, mivel az fog meg és csábít arra, hogy beleolvassak, valamint egy szépen kidolgozott, látványos borítóra szívesen néz az ember. Egy neves kiadó műveit könnyebben veszem meg, de ettől még ugyan úgy vásárolok kevésbé híres kiadóktól is, csak az a lényeg, hogy a mű megérintsen.
Mindegy a betűtípus mérete, de inkább 12-es legyen, mint 13. Nem szeretem a lóbetüket... ezáltal csak a könyvet akarják hosszabbnak mutatni, mint ami.
kb ennyi:)
19/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!