Milyen könyveket ajánlnátok egy fiatal hölgynek?
Olvasd el George R.R. Martin fantasy könyvsorozatát, amiből a Trónok harca c. sorozat is készül. Eddig minden ismerősömnek, legyen lány vagy fiú tetszett, talán azért mert mindenki tud benne találni egy főkaraktert, akivel könnyen azonosul:
Trónok harca
Királyok csatája
Kardok vihara
Varjak lakomája
Sárkányok tánca
Charles Martin-tól az összes könyvet, Krystyna Kuhn-tól is, azt a kettőt, ami eddig megjelent. Én imádom őket.
Charles Martin nagyon realisztikusan ír, tele szőve érzelmekkel, kifejezetten sírós könyv. 15 évesen vettem az első könyvet tőle, ha jól emlékszem.
Krystyna Kuhn pedig thriller könyveket ír, kifejezetten a mi korcsoportunknak megfelelő lányoknak. Ha gondolod nézz utána.
17/L
Én is úgy gondolom, hogy ha hölgy vagy és nem tini, akkor olvass a Brontë-náverktől, Jane Austentől, Luoisa May Alcotttól, Lucy Maud Montgomerytől és Kertész Erzsébettől.
Ajánlom még a következőket:
George Elliot: Middlemarch
Szabó Magda: Abigél
Jean Webster: Kedves Ellenségem!
Eleanor H. Porter: Miss Billy
Erin Morgenstern: Éjszakai Cirkusz
Jostein Gaardner: A narancsos lány
Köszönöm szépen nektek a válaszokat! :)
Érdekes amit írtatok, mert valóban tetszenek a régi angol típusú könyvek. Eddig Jane Austen: Büszkeség és balítélet és Charlotte Bronte: Jane Eyre könyveket olvastam, és nagyon tetszettek. De azért más típusú könyveket is szeretek. Így továbbra is írhattok nekem más könyvcímeket, nyitott vagyok bármire. Na jó szinte bármire! :)
Köszönöm az újabb tippeket! :)
Kedves, aki a vörös pöttyös könyveket írta, nem tudna néhány tippet adni? Neked melyik a kedvenced, vagy mit ajánlanál szívesen? Még lehet írni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!