Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyveket ajánlnátok...

Milyen könyveket ajánlnátok egy fiatal hölgynek?

Figyelt kérdés
16 éves leszek, és érdekelne ti milyen könyvet adnátok a kezembe. Jó kis könyvekre várok!
2012. aug. 4. 22:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%

Olvasd el George R.R. Martin fantasy könyvsorozatát, amiből a Trónok harca c. sorozat is készül. Eddig minden ismerősömnek, legyen lány vagy fiú tetszett, talán azért mert mindenki tud benne találni egy főkaraktert, akivel könnyen azonosul:

Trónok harca

Királyok csatája

Kardok vihara

Varjak lakomája

Sárkányok tánca

2012. aug. 4. 23:13
 2/11 anonim válasza:

Charles Martin-tól az összes könyvet, Krystyna Kuhn-tól is, azt a kettőt, ami eddig megjelent. Én imádom őket.

Charles Martin nagyon realisztikusan ír, tele szőve érzelmekkel, kifejezetten sírós könyv. 15 évesen vettem az első könyvet tőle, ha jól emlékszem.

Krystyna Kuhn pedig thriller könyveket ír, kifejezetten a mi korcsoportunknak megfelelő lányoknak. Ha gondolod nézz utána.

17/L

2012. aug. 4. 23:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
mivel lehölgyezted magad, nézz körbe Jane Austennél és a Bronte nővéreknél. ;)
2012. aug. 5. 10:28
 4/11 anonim ***** válasza:
vörös pöttyös könyveket.
2012. aug. 5. 10:45
 5/11 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom, hogy ha hölgy vagy és nem tini, akkor olvass a Brontë-náverktől, Jane Austentől, Luoisa May Alcotttól, Lucy Maud Montgomerytől és Kertész Erzsébettől.

Ajánlom még a következőket:

George Elliot: Middlemarch

Szabó Magda: Abigél

Jean Webster: Kedves Ellenségem!

Eleanor H. Porter: Miss Billy

Erin Morgenstern: Éjszakai Cirkusz

Jostein Gaardner: A narancsos lány

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. aug. 5. 14:38
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek a válaszokat! :)

Érdekes amit írtatok, mert valóban tetszenek a régi angol típusú könyvek. Eddig Jane Austen: Büszkeség és balítélet és Charlotte Bronte: Jane Eyre könyveket olvastam, és nagyon tetszettek. De azért más típusú könyveket is szeretek. Így továbbra is írhattok nekem más könyvcímeket, nyitott vagyok bármire. Na jó szinte bármire! :)

2012. aug. 5. 17:09
 7/11 anonim ***** válasza:
Én írtam a Middlemarch-ot. Amikor 16 voltam, én valami miatt a fantasykre voltam rákattanva. A high fantasyre és az epic fantasyre. A Gyűrűk Ura, Forgotten Realms könyvek és Dragon Lance könyvek. Meg akkoriban kezdtem el Gerald Durrelltől is olvasni.
2012. aug. 5. 18:35
 8/11 anonim ***** válasza:
jane austentől az értelem és érzelem is csodás :3 ajánlom!
2012. aug. 5. 22:26
 9/11 anonim ***** válasza:
szent Johanna gimi;P ez a legjobb könyv
2012. aug. 6. 01:28
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb tippeket! :)

Kedves, aki a vörös pöttyös könyveket írta, nem tudna néhány tippet adni? Neked melyik a kedvenced, vagy mit ajánlanál szívesen? Még lehet írni! :)

2012. aug. 6. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!