Könyvet akarok írni. Hogy tetszik az alaptörténet?
Cím: Az Alakváltók
van egy srác aki most vizsgázik környezetből is hiányzik nekiegy gombafaja...kimegy az erdőbe de hamar besőtédedik és
elájul..amikor felébrd egy faházban van egy idegen emberrel
aki teát főzött neki... (a teában van az alakváltó méreg)
megissza, haza megy, de már csak pótvizsgára tud menni...
ekkor álmában megjelenik egy öreg valaki aki kérdezi tőle:
milyen alakot szeretnél fiam? ekkor felébred mert reggel
lesz..reggel reggeli közben visszaemlékezik az álmára és
gondolja: farkas....másnap visszatér a faházba, és kérdezi az
embertől? mit tett a teámba?? mit?? ekkor mondja neki a férfi:
tudod van egy régi legenda..az alakváltokról...erre a srác:
csak nem? dede, mondja a férfi...
ennyi az alaptörténet :D
Ha jól írod meg,akkor engem érdekelne! :)
Amúgy én is könyvet írok,csak én nem ilyen műfajút,hanem horrort! :)
Jól kezdődik, nekem megtetszett! ^^
Majd elküldöd? *.*
Pechedre foglalt a sztori!!
Kafka írt róla, igaz ott azt hiszem légyé változott de lényeg ugyan ayz, egy ember egyszer csaK átváltozik.
Gondolod, tudzs valami egyediséget bele vinni?
Egyébként az ember ha látja hogy aki segített neki nem kihazsnálta hogy elrabolja, akkor ihat a teájából, de nekem először az tünne fel miért nem hívott mentőt.
SOHA NE RAKD KI AZ ALAPSZTORID!!!
Amúgy minden történetbe kell egy konfliktus, ami miatt izgalmas lesz. Vegyük például a piroska és a farkast.
Az alaphelyzet: Piroska az anyukájával él, és egy nap elmegy meglátogatni a nagymamát. A probléma az, hogy az erdőn keresztül megy és nem kerüli ki, ebből lesz a bonyodalom, vagy konfliktus, hogy összefut a farkassal, és az később az ő és nagyija vesztét is okozza majd. Aztán a végén jön a megoldás, a vadász kinyírja a farkast és happy end. Kb. ennyi, enélkül túl lapos lenne a sztori. Képzeld ha piroska elmegy az erdőbe és összefut a farkassal, megijed, de aztán nem történik semmi további. Akkor mi lesz? Kell találnod vmi. célt. Mi történik a fiúval? Mi a történet mozgatórugója? Mi miért történik? Ki az öreg úr? Apja? Nagyapja? Távoli nagybácsi? Azt javaslom az elején (és közben) rendezz le magadban mindent, és úgy írj. Én pl. (egy fanficcel példázok) előre eldöntöttem, hogy xy karakterem újjászületik, aztán felnő és 16 évesen ismét meghal, hogy ismét reinkarnálódjon, majd a történet után kiderül h a gonosznak (Voldemortnak xD) Van egy lánya, majd egy unokája, és ez az én főszereplőim gyerekének kortársa, na és ez az új gonosz ismét új konfliktust vet fel. Ha érdekel még, írj privit.
15/L
Ezt még gondolt át!
Ki az a férfi? Miért nem hívott mentőt?(gondolhatná a srác) Illetve az elég fura,hogy a srác csak úgy megitta a teát.
Kéne bele jóval több FANTASY,FORDULAT,és már is jobb lesz! :)
Megjegjegyzen az előzőnek, igaza van a fordulattal.
De azt is hozzá teszem, hogy egy jó fantazi nem a fantazi elemek miatt jó. Az lehet hogy te amiatt olvasod el. A sztoriban csak egy eszköz, lehet hogy fontos is, de nem a minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!