Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Igaz az, hogy Stephanie Meyer...

Igaz az, hogy Stephanie Meyer innen-onnan "lopkodta" össze az Alkonyat sorozatát? És ha igen akkor milyen könyvekből?

Figyelt kérdés
Hallottam, már ezt több helyen,csak nem tudom mi az igazság. Mert nekem nem tűnt fel, hogy más könyvekre hasonlítana az Alkonyat...
2009. júl. 16. 11:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lopta.
2009. júl. 16. 11:30
 2/7 anonim ***** válasza:
79%

vannak benne olyan neveletlen hercegnős részek..

igazából szerintem nem lopta, csak kicsit sablonos lett.

Pontozzatok le, de nekem nem tetszett :(

igazából ez nem az írónő hibája, egyszerűen csak nem szeretem az ilyen tiniregényeket.

L/15

2009. júl. 16. 12:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, a gondolatolvasás képessége először Anne Rice regényeiben tűnt fel, de nem gyanúsítanám Stephaniet ilyesmivel. Minden író csinál ilyet, mindenki a világból szedi össze az ötleteit és ha egy könyv nagyon jól sikerül, az már olyan, mint a valóság. Például Rowling a Potter nevet onnan szedte, hogy egy helyen, ahol élt, a szomszédai voltak a Potter család, két kicsi gyerekkel, egy fiúval, meg egy lánnyal... ilyesmi előfordult már egypárszor. Ezt mindenkire rá lehetne fogni. Nem vagyok egy Meyer rajongó, de ez a véleményem.
2009. júl. 16. 14:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Úgy egy éve én is kitaláltam egy vámpíros sztorit, azt egy japán film ihletett például... meg akartam írni, amikor majd kész leszek az első regényemmel, ez lehetett volna a második, csak közben kijött az Alkonyat, tehát le kellett róla mondanom. Vannak hasonló regények, szerintem nem lopta.
2009. júl. 16. 14:22
 5/7 anonim ***** válasza:
60%
Én csak az elsőt olvastam, de így nem mondanám, hogy lopkodta, csak egy-két rész nagyon hasonlít más könyvek egyes részekre. Persze ez lehet véletlen. Mindenesetre az én tetszésemet nem nyert el.
2009. júl. 16. 21:53
 6/7 anonim ***** válasza:

egyes részeire

nem nyert el

na, csak kifejezem magam valahogy

2009. júl. 16. 21:55
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem igaz,mert több "ilyesféle" könyv is van..nem is egy akkor ők is lopták?...am jó írónő:)
2009. júl. 17. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!