Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Létezik-e az eredeti (Bruce...

Létezik-e az eredeti (Bruce Lee áltat írt) "Tao Of Jeet Kune Do" című könyvnek teljes, magyar nyelvű fordítása?

Figyelt kérdés

Csak az írjon, aki biztosan tud róla, hogy van ilyen, ÉS a címét is tudja.

Problémám a következő: Elkezdtem fordítani ezt a könyvet, mert két éve keresgéltem, hogy van-e, de sehol nem hallottak róla. Most nemrég nekiálltam fordítani, és elkezdtem számolgatni, hogy nagyjából mikorra lehetek kész vele. Sajnos nincs ennyi időm, és a végső célom amúgy is az lenne, hogy valami "hivatalos" forrásból hozzájussak, ha van ilyen.

Ma találtam egy könyvet (A Kung-Fu királya címmel) ( [link] de a struktúráját áttekintve nem elégedtem meg teljesen.

Sajnos az eredeti könyv kb. 210 oldalas, ennek a 'fordításnak' meg csak 90 oldala foglalkozik ezzel a témával, ami számomra kétségbeejtően kevés. Az eredeti könyv valóban tartalmaz némi erősen mellőzhető szöveganyagot, de ennyit azért nem.

Kérem, aki hallott ilyen könyvről, esetleg van is neki, tájékoztasson!

2012. júl. 18. 16:03
 1/8 anonim válasza:
Nem hallottam még róla, hogy lenne magyar fordítása, de, ha szeretnél Jeet Kune Do-t tanulni, akkor itt ( [link] felbírod keresni Juhász Zoltánt, aki tanítja azt.
2012. júl. 18. 21:12
 2/8 A kérdező kommentje:

Nagyon kedves tőled, majd megfontolom. De a könyvből eddig megszerzett tudás alapján azt mondhatom, hogy a JKD-t nem lehet "tanítani". Olyan létezik, hogy valaki felhasználja a könyvben leírtakat és beleépíti a saját önkifejezésébe, de abban nem hiszek, hogy a JKD, mint stílus. Az csak egy gondolkodási forma, technikák összesített és kissé csiszolt füzére, mely segíthet tökéletesíteni a saját technikánkat...

Igen, jól jönne valaki, aki már jobban beleásta magát, de most nem nagyon van kapacitásom harcművészetet tanulni. Majd fél év, egy év múlva, mikorra már nyomtatva, szerkesztve, lektorálva meglesz a könyv, ábrákkal kiegészítve. Addig meg hagyom innen okosodni magam, hogy a 'mesterek' jó tanácsait hatékonyabban megszűrjem...

Hadd idézzek egy gondolatot a könyv előszavából:

"Elkerülhetetlenül, és sajnálatos módon a könyv egy rakat "Jeet Kune Do" iskola keletkezését fogja okozni, olyan emberek vezetésével, akik ismerik ennek a névnek a hírnevét, de sokkal kevésbé a mozgató szerkezetét. Óvakodjunk ezektől az iskoláktól!"

2012. júl. 18. 22:50
 3/8 A kérdező kommentje:

De mindezektől eltekintve találkoztam már ezzel az oldallal és felkeltette az érdeklődésemet. Csak sajnos van egy minimális elvárás magammal szemben, aminek eléréséig sajnos nem csatlakozhatok semmilyen szervezett harcművészeti oktatáshoz.

Szummázva: A selejtezőn szeretnék megfeleltet kapni, és aztán mehet a menet.

2012. júl. 18. 23:00
 4/8 anonim válasza:

Hali, ne tudok róla, de ha ráakadtál jelezd, engem is érdekelne.

Üdv baleys

2013. máj. 4. 00:58
 5/8 anonim válasza:
Üdv! érdekelne, hogy hogy állsz a fordítással, ugyanis épp készülök belefogni ugyanebbe a projektbe, ezért ha gondolod felajánlom a segítségemet!
2014. ápr. 7. 23:52
 6/8 anonim válasza:
Történt valami változás az ügyben két év alatt? :-(((
2014. júl. 11. 20:02
 7/8 Pety001 válasza:

Kérlek Szoljon nekem is az aki ezt a követ megtalálja magyarul..

Elöre is köszönöm.

skypen is megirhatja.Dcistvan

2014. okt. 5. 14:10
 8/8 anonim válasza:
Én is várnám a magyar fordítást hozzá. Eltelt 9 ,lassan 10 év és még semmi. 😕
2023. máj. 28. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!