Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek jó a témája?

Szerintetek jó a témája?

Figyelt kérdés

Kitaláltam egy számomra élvezetes kis történetet, még nem nagyon írtam bele, de nem tudom, hogy egyáltalán jó lenne e. Olyan előzetes féle ez:

Valami ilyesféle története van:

Flóra és Máté hetedik osztály óta a legjobb barátok. Az őket körülölelő hűség bármire rá tudja őket késztetni, a becsületüket is feláldozzák egymásért. Már gimnazista éveiket tapossák, mikor karácsony előtt egy téli reggelen Máté összeverekedik az egyik balhés fiúval. Az igazgatóinál vár rá Flóra az utolsó téli szünet előtti tanítási napon, de három órája nem jön ki onnan senki, csak a balhés fiú, aki komoly arccal elballagott. Már este tizenegy óra van. Flóra még mindig ott ül. Arra jár a takarítónő és megkérdezi tőle miért is ül itt.

- Várom az egyik osztálytársamat - feleli a lány.

- Az álmok világában találod, ahol rájössz az élet minden keservére, mert amit itt átélsz az nem fájdalom, ott keresd ahol nem találod! - erre csak felmordult és lelöttyintette a vegyes felmosó vízzel. Flóra ezzel a varázslatos esettel, egy középkori világba csöppen. Katonának áll, de száműzik és társával Miutzal keresik az igazságot. Hogyan is került ide? Mit is keres itt? Felvetül az álom és a valóság rejtélyei, a két titokzatos világ, a fájdalom, amit eddig nem tapasztalt és a kialakulóban lévő szerelem. Átvágnak sárkányokon, átélik a nyomort, kalózok karmaiba kerülnek és szirénekkel is találkoznak. Vajon van e értelme ennek az utazásnak? Van e célja? Végül Flórának nyílvesszők között kell döntenie. És akkor nem érzett magán még olyan félelmet. Barátság, szerelem, nyomor, harc és háborúk között talál rá ebben a másik világban arra, amit egyébként nem tudott megfejteni.

A címe: Céltalan utazás

Nem biztos, hogy jó cím... Hat nagyobb részből fog állni terveim szerint...

Nektek, hogy tetszik? Egyáltalán elkezdjem vagy változtassak rajta?

2012. júl. 12. 21:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Így elsőre egész jó, még ha vannak benne furcsaságok is. A nevek nekem sem tetszenek, de én alapból nem bírom egy történetben a magyar neveket. Ne kérdezd, miért, rossz szokás, megfertőztek a külföldi könyvek. De a lényeg, hogy semmiképp se vesd el az ötletet. Bár így tényleg elég homályos, én a részletek híve vagyok. Hajlamos vagyok egy teljesen átlagos filmbe vagy könyvbe egyetlen apró mozzanat miatt teljesen beleszeretni. De mivel már említetted, hogy sok a merengős rész és az érzelmek, szerintem ezzel nem lehet gond, a merengés mindig jó, az érzelmeket meg csak szépen kell kifejezni, és máris van egy jó történeted. Csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy ha már megírtál belőle valamennyit, érdemes átolvasni és még kicsit törni a fejed, hátha itt-ott tudsz javítani, mert eszedbe jut valami más, valami jobb. Ne hagyd abba! Csak érzéssel, és jó lesz ;)
2012. júl. 14. 21:23
 12/12 A kérdező kommentje:

Első válaszoló:

Akkor most LSD vagy 12 éves taknyos?

Nem igazán jön össze a kettő.

Amúgy köszönöm utólag mindenkinek a választ!

Így visszatekintve ez a takarítónő leönti a lányt a felmosóvízzel szerintem baromi jó.

A többi tényleg kifogásolható.

Kösz-kösz mindenkinek! ;)

2016. máj. 15. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!