Milyen a novella kezdésem? Tovább olvasnád?
faltövébe -> fal tövébe
hogy tudjam, történik -> hogy tudjam, mi történik
kocsihoz pontosabban -> kocsihoz, pontosabban
nagyvolt -> nagy volt
fölém hajol és kérlelt - fölém hajol és kérlel
Nem kell nekikeseredni. :)
Csatlakozom az előttem szólókhoz, de én tovább is olvasnám.
Nekem a srác megnevezés nem tetszik. Nem tudom persze mennyi idősek a szereplők, de egy ilyen helyzetbe, ahol parancsszavakat zengnek nem illik ez a kifejezés.
Az ugrálásra: Lehet, hogy te folyamatában "látod" az eseményeket, de mi nem. Próbáld meg csak ezeket a mondatokat elképzelni. Pl. az első:
Az elbeszélőt (nem tudjuk a nemét ugye)leütik és a falnak dőlve összeesik. Pontosabban elkezd a fal felé zuhanni, és akkor megérzi az ütést... De aztán már itt is a srác a semmiből, akinek a karjaiban viszi ki tudja hogyan, mióta, honnan... Körülötte meg üvöltöznek. Itt érzelmek jönnek, elképzeljük a (gondolom) lány arcát, ahogy próbál nem elájulni miközben a srác kiviszi. (Oh, és az az "aludjak" így olyan, mintha az illetőt a mamája ágyba akarná dugni de ő még saját akaratból nem akar aludni. Itt viszont arról van szó, hogy próbál nem elájulni. Ha csak külön olvasod el a mondatot, nem érzed azt a hangulatot, ami amúgy a részletet jellemezné.)
A kisbusz csomagtartója? Inkább csomagtere. Vagy egyszerűen "elég nagy volt ahhoz, hogy ketten kényelmesen elférjünk benne". Azt hittem, el akarja rabolni a lányt, és ezért tuszkolja a csomagtartóba...
"Volt ott még valaki" Kicsoda, micsoda? Honnan tudja? Hallja, látja?
Remélem hacsak picit is, de tudtam segíteni. Mint említettem, én szívesen elolvasnám a folytatást ezek ellenére is.
És sose add fel! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!