Milyen könyvet olvasson egy 13 éves lány?
Hát, 12 éves vagyok, szóval korodbeli. És szintén lány, szóval oké, szerintem. Én olvastam a Fallent. Az a kedvenc könyvem! Most kaptam meg, suli végén a folytatását, ami júni. 7-én jött ki. 12.-én már otthon is volt. Ezt a két könyvet ajánlom. ( bár, van még egy utolsó kötete is, de az még nincs kiadva itt. ) A Vérbe öltözött anna is zseniális történet, bár kicsit megzavarhat, hogy jelen időben íródott, mindazon álltal, egy próbát szerintem megér. Nekem az is tettszett végül is. Továbbá, ha szereted a vámpírokat, akkor a vérvonalt is tudom még mondani. Egyáltalán nem Alkonyat koppintás. Egyedi, és viszonylag változatos. ( itt az a baj, hogy a 4. kötetet még nem adták ki, pedig ez már egy 3 éves könyv. ) 120 oldal/ könyv. Jó, az első kötet nem annyira jó, de nekem a 2. a kedvencem. És meglehetősen olcsó. Ha szereted a mangákat, akkor a Káosz kapuit mondanám. Ilyen démonos öldöklős, de nekem tetszett. Ott van még a vámpírnaplók..., ki tudja, hogy a te ízlésed-e. Meg, ha szereted a sok szereplős könyveket, amibe a közepénél már azt sem tudod, hogy ki-kicsoda, akkor a Pusztító angyalt ajánlom még így a végére.
Ezek mind megvannak, szóval, ha kell és környékbeli vagy, oda tudom őket adni. ( ezekből jó pár eladó, de a többit max. kölcsönbe )
12/L
Vannak romantikusok mint Jane Austen könyvek
Vavyan Fable mindig ütős, végig nevetnéd szerintem te is mint mindenki a Mesemaraton emlékfutam vagy a a többi könyvét szinte minden könyvtárban van a schifi részen
Nagyon szórakoztatóak a Rettentő Töri, Tudástár könyvek amik képregényben vannak =meserészlegen szétszórva)
ilyen pl Nick Arnold : Gyilkos gyomok,
Terry Dean és Martin Brown : Rettentő Rómaiak (más szerzőktől de ez a történelem fajta Nyavalyás középkor, kegyetlen kelták, ütődött görögök Van még Biológia mint hús vér és egyéb nyalánkságok, matek témákban is mint agyatlan algebra 1-2 nagyon király vagy híres személyek esetleg
Tudástár: Martin Oliver Mozimánia címmel is :) van vagy 30-40 fajta :) jó keresgélést
Rettentő tudomány: Nick Arnold Kaotkus kémia
Tudástár: Alan MccDonald Csokis csodák
Ha érdekelnek az állatok s vicces emberek akkor Gerald Durrell (van vagy 40 könyve de én az első 4-5 kedvelem legjobban ami még görögökről szól) Halak jelleme, Istenek kertje, Madarak, vadak, rokonok Családom és egyéb állatfajták nagyon vicces, sokat ír a természetről s állatokról, ő egyépként tipikus csodabogár családban nőtt fel, felnőttként Skócia egyik szigetén állatkertet nyitott s könyvei a veszélyeztetett állatfajták védelméről illetve azok földkörüli gyűjtéséről szól s mindig találkozott fura vicces alakokkal. De az első részek még gyerekkorából van mikor is megpróbál minden vackot becsempészni a lakásba míg bátyja pisztolyfanatikus, másik bátyja furábnál furább embereket cipel magukhoz, nővére diétázik s közben a görögök.... :)
Garcia Márquez Száz év magány elég varázslatos, de lehet még kicsit komolyabb, egy család-nemzettség egész élete.
Nagyon jó leírásai vannak Ráth-végh Az emberi butaság, a pénztörténete, a könyvtörténete Vicces s tanulságos mennyi mindent csináltak régebben a népek.
P.G. Wodehouse mindig vicces történeteket írt, jó csavaros pl:A rút rendőr románca, kirabol a komornyikom
Móricz Zsigmond minden mennyiségben.
Légy jó mindhalálig
Árvácska
Úri muri
A fáklya
El lehet rajtuk gondolkozni.
Gárdonyi Géza is eléggé jól ír. Na, persze most nem a Láthatatlan emberre és az Egri csillagokra gondolok.
Keress tőle más könyvet is.
És Jókai. Az ő műveit is érdemes.
Kőszívű ember fiai
Fekete Gyémántok
Az új földesúr
Persze ha egy kicsit modernebb dolgokra kívánkozol... 12 éves korú vagyok és a "tegnap kiadott" könyvekből ezek a kedvenceim, egy megadott történelmi korban játszódnak:
Thury Zsuzsa: Tűzpiros üveggömb
Celia Rees: Bűbájos Mary
Farkasszem
Kalózok!
Sovay
Stuart Hill: Jégvár csatája I-II.
Timotheé De Fombelle: Vango I-II.
Szerintem olvass még Rejtő Jenőtől. Ő inkább humorosan írt.
A láthatatlan légió
A szőke ciklon
Menni vagy meghalni?
Piszkos Fred, a kapitány
Ha még érdekel a humor Karinthy Frigyest is tudok ajánlani.
Utazás a koponyám körül
Viccelnek velem
Ikarusz Pesten
Ha inkább tudományos jellegű könyvek felé érdeklődsz Jules Verne adhat menedéket.
Dél csillaga ( a gyémántgyártás rejtélyei )
Nyolcvan nap alatt a Föld körül
Utazás a Holdba
Hatteras kapitány
Rejtelmes sziget (nagyon ajánlom!!!)
Ezeket tudom ajánlani. Keress magyar íróktól a legtöbbet: Móricz Zsigmond, Jókai Mór, Mikszáth Kálmán... Nagyszerű írók!
Agatha Christie könyvek - szerintem nagyon jók és, ha jól megy az angol, olvashatod eredetiben is.
Leiner Laura: Szent Johanna Gimi - nem véletlenül felkapott, tényleg nagyon jó sorozat, ha szereted az olyan könyveket, amiben azt érzed, hogy veled is megtörténhet (akár meg is történt :D)
Jane Austen: Büszkeség és balítélet - könnyed, romantikus, szerintem szórakoztató is :)
Emily Bronte: Üvöltő szelek - hát, ez nem gyerekes. Én 12 évesen olvastam és nagyon tetszett, úgy gondolom értettem is, de ez kicsit komolyabb könyv.
Én is irok pár könyvet bár látom,hogy elég sok könyvet ajánlottak.
Én a klasszikusokat imádom, ezért irok párat már irták de én is Gárdonyi Gézát tudom ajánlani nekem az Ida regénye nagyon tetszett tőle. Ezenkivül nagy rajongója vagyok a klasszikusoknak Jane Austen például, minden könyve könnyed és szórakoztató (nem véletlenül filmesitették meg a legtöbbet).Klasszikusok terén ott vannak még a Brontë nővérek is.
Krimin belül Dan Brown nagyon jól ir, John Stanford is csodás (bár őt talán majd ha kicsit idősebb leszel). Imádom még Leslie L. Lawrence-t( Lőrincz L. László) az ő könyvei mindig lekötnek és kicsit össze is zavarnak sose tudod, hogy fog végződni. És ha még nem mondták én imádom a "régi" pöttyös könyveket azok igazán neked valók szerintem. Ha bővebben érdekel irj nyugodtan és konkrétan is mondhatok párat:)))
Hát részemről ennyi remélem azért tudtam segiteni.
Én Agatha Christie rajongó voltam akkor. :D
Meg ha még nálad kimaradt volna, akkor a Harry Potter könyvek is nagyon jók.
Van egyébként sok hasonló kérdés, azok alatt is találsz jó ajánlásokat, én is így szoktam keresni.
En is Jane Austin ajanlom, szerintem nagyon fog tetszeni. Nekem peldaul a Buszkeseg es balitelet a mai napig nagy kedvencem, egy evben legalabb ketszer elolvasom, pedig 20 evvel idosebb vagyok:) Ha ezek tetszenek, akkor Charlotte es Emily Bronte hasonlo stilusban alkotott.
Nagy kedvencem John Grisham is, zsenialis iro, nagyon sok muvet megfilmesitettek. Pl: A Pelikan-ugyirat, A ceg, Az itelet elado.
Magyarok kozul pedig akinek az iroi stilusat imadom az Vujity Tvrtko (A pokoli tortenetek-sorozat) es Havas Henrik. Havast egyebkent nem kedvelem, de szerintem jol ir.
Vegezetul pedig nagyon orulok, hogy vannak fiatalok, akik meg szeretnek olvasni, ritkasag manapsag!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!