Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvet olvasson egy...

Milyen könyvet olvasson egy 13 éves lány?

Figyelt kérdés
Szoktam kicsit komolyabb könyveket is olvasni, és nem ijedek meg a vastagabb könyvektől.Általában mindent elolvasok, de ne legyen túl gyerekes. Előre is köszi :)

2012. júl. 10. 18:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hát, 12 éves vagyok, szóval korodbeli. És szintén lány, szóval oké, szerintem. Én olvastam a Fallent. Az a kedvenc könyvem! Most kaptam meg, suli végén a folytatását, ami júni. 7-én jött ki. 12.-én már otthon is volt. Ezt a két könyvet ajánlom. ( bár, van még egy utolsó kötete is, de az még nincs kiadva itt. ) A Vérbe öltözött anna is zseniális történet, bár kicsit megzavarhat, hogy jelen időben íródott, mindazon álltal, egy próbát szerintem megér. Nekem az is tettszett végül is. Továbbá, ha szereted a vámpírokat, akkor a vérvonalt is tudom még mondani. Egyáltalán nem Alkonyat koppintás. Egyedi, és viszonylag változatos. ( itt az a baj, hogy a 4. kötetet még nem adták ki, pedig ez már egy 3 éves könyv. ) 120 oldal/ könyv. Jó, az első kötet nem annyira jó, de nekem a 2. a kedvencem. És meglehetősen olcsó. Ha szereted a mangákat, akkor a Káosz kapuit mondanám. Ilyen démonos öldöklős, de nekem tetszett. Ott van még a vámpírnaplók..., ki tudja, hogy a te ízlésed-e. Meg, ha szereted a sok szereplős könyveket, amibe a közepénél már azt sem tudod, hogy ki-kicsoda, akkor a Pusztító angyalt ajánlom még így a végére.

Ezek mind megvannak, szóval, ha kell és környékbeli vagy, oda tudom őket adni. ( ezekből jó pár eladó, de a többit max. kölcsönbe )

12/L

2012. júl. 10. 20:20
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot :) utána fogok nézni a könyveknek :)
2012. júl. 10. 22:02
 3/13 anonim ***** válasza:

Vannak romantikusok mint Jane Austen könyvek

Vavyan Fable mindig ütős, végig nevetnéd szerintem te is mint mindenki a Mesemaraton emlékfutam vagy a a többi könyvét szinte minden könyvtárban van a schifi részen

Nagyon szórakoztatóak a Rettentő Töri, Tudástár könyvek amik képregényben vannak =meserészlegen szétszórva)

ilyen pl Nick Arnold : Gyilkos gyomok,

Terry Dean és Martin Brown : Rettentő Rómaiak (más szerzőktől de ez a történelem fajta Nyavalyás középkor, kegyetlen kelták, ütődött görögök Van még Biológia mint hús vér és egyéb nyalánkságok, matek témákban is mint agyatlan algebra 1-2 nagyon király vagy híres személyek esetleg

Tudástár: Martin Oliver Mozimánia címmel is :) van vagy 30-40 fajta :) jó keresgélést

Rettentő tudomány: Nick Arnold Kaotkus kémia

Tudástár: Alan MccDonald Csokis csodák

Ha érdekelnek az állatok s vicces emberek akkor Gerald Durrell (van vagy 40 könyve de én az első 4-5 kedvelem legjobban ami még görögökről szól) Halak jelleme, Istenek kertje, Madarak, vadak, rokonok Családom és egyéb állatfajták nagyon vicces, sokat ír a természetről s állatokról, ő egyépként tipikus csodabogár családban nőtt fel, felnőttként Skócia egyik szigetén állatkertet nyitott s könyvei a veszélyeztetett állatfajták védelméről illetve azok földkörüli gyűjtéséről szól s mindig találkozott fura vicces alakokkal. De az első részek még gyerekkorából van mikor is megpróbál minden vackot becsempészni a lakásba míg bátyja pisztolyfanatikus, másik bátyja furábnál furább embereket cipel magukhoz, nővére diétázik s közben a görögök.... :)

Garcia Márquez Száz év magány elég varázslatos, de lehet még kicsit komolyabb, egy család-nemzettség egész élete.

Nagyon jó leírásai vannak Ráth-végh Az emberi butaság, a pénztörténete, a könyvtörténete Vicces s tanulságos mennyi mindent csináltak régebben a népek.

P.G. Wodehouse mindig vicces történeteket írt, jó csavaros pl:A rút rendőr románca, kirabol a komornyikom

2012. júl. 10. 22:07
 4/13 anonim ***** válasza:
87%

Móricz Zsigmond minden mennyiségben.

Légy jó mindhalálig

Árvácska

Úri muri

A fáklya

El lehet rajtuk gondolkozni.

Gárdonyi Géza is eléggé jól ír. Na, persze most nem a Láthatatlan emberre és az Egri csillagokra gondolok.

Keress tőle más könyvet is.

És Jókai. Az ő műveit is érdemes.

Kőszívű ember fiai

Fekete Gyémántok

Az új földesúr

Persze ha egy kicsit modernebb dolgokra kívánkozol... 12 éves korú vagyok és a "tegnap kiadott" könyvekből ezek a kedvenceim, egy megadott történelmi korban játszódnak:

Thury Zsuzsa: Tűzpiros üveggömb

Celia Rees: Bűbájos Mary

Farkasszem

Kalózok!

Sovay

Stuart Hill: Jégvár csatája I-II.

Timotheé De Fombelle: Vango I-II.

Szerintem olvass még Rejtő Jenőtől. Ő inkább humorosan írt.

A láthatatlan légió

A szőke ciklon

Menni vagy meghalni?

Piszkos Fred, a kapitány

Ha még érdekel a humor Karinthy Frigyest is tudok ajánlani.

Utazás a koponyám körül

Viccelnek velem

Ikarusz Pesten

Ha inkább tudományos jellegű könyvek felé érdeklődsz Jules Verne adhat menedéket.

Dél csillaga ( a gyémántgyártás rejtélyei )

Nyolcvan nap alatt a Föld körül

Utazás a Holdba

Hatteras kapitány

Rejtelmes sziget (nagyon ajánlom!!!)

Ezeket tudom ajánlani. Keress magyar íróktól a legtöbbet: Móricz Zsigmond, Jókai Mór, Mikszáth Kálmán... Nagyszerű írók!

2012. júl. 10. 22:27
 5/13 anonim ***** válasza:

Agatha Christie könyvek - szerintem nagyon jók és, ha jól megy az angol, olvashatod eredetiben is.

Leiner Laura: Szent Johanna Gimi - nem véletlenül felkapott, tényleg nagyon jó sorozat, ha szereted az olyan könyveket, amiben azt érzed, hogy veled is megtörténhet (akár meg is történt :D)

Jane Austen: Büszkeség és balítélet - könnyed, romantikus, szerintem szórakoztató is :)

Emily Bronte: Üvöltő szelek - hát, ez nem gyerekes. Én 12 évesen olvastam és nagyon tetszett, úgy gondolom értettem is, de ez kicsit komolyabb könyv.

2012. júl. 10. 23:41
 6/13 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a válaszokat :) Agatha C nagy kedvencem, és Leiner L. könyveit is olvastam már :) a többi ajálatoknak utánna fogok nézni! :D
2012. júl. 11. 10:01
 7/13 anonim válasza:

Én is irok pár könyvet bár látom,hogy elég sok könyvet ajánlottak.

Én a klasszikusokat imádom, ezért irok párat már irták de én is Gárdonyi Gézát tudom ajánlani nekem az Ida regénye nagyon tetszett tőle. Ezenkivül nagy rajongója vagyok a klasszikusoknak Jane Austen például, minden könyve könnyed és szórakoztató (nem véletlenül filmesitették meg a legtöbbet).Klasszikusok terén ott vannak még a Brontë nővérek is.

Krimin belül Dan Brown nagyon jól ir, John Stanford is csodás (bár őt talán majd ha kicsit idősebb leszel). Imádom még Leslie L. Lawrence-t( Lőrincz L. László) az ő könyvei mindig lekötnek és kicsit össze is zavarnak sose tudod, hogy fog végződni. És ha még nem mondták én imádom a "régi" pöttyös könyveket azok igazán neked valók szerintem. Ha bővebben érdekel irj nyugodtan és konkrétan is mondhatok párat:)))

Hát részemről ennyi remélem azért tudtam segiteni.

2012. júl. 11. 15:26
 8/13 anonim ***** válasza:

Én Agatha Christie rajongó voltam akkor. :D

Meg ha még nálad kimaradt volna, akkor a Harry Potter könyvek is nagyon jók.

Van egyébként sok hasonló kérdés, azok alatt is találsz jó ajánlásokat, én is így szoktam keresni.

2012. júl. 12. 13:49
 9/13 anonim válasza:
Benina:Boszorkány fénye és a Boszorkány démona, Claudia Gray: Evernight – Örökéj sorozat,Sarah Blakley- A lány és a Farkas,Aprilynne Pike -Wings,Spells,Illusions,Alyson Noel - Evermore sorozat,Alice Hoffman- 13.boszorkány,Ally Condie- Egymáshoz rendelve.
2012. júl. 12. 20:57
 10/13 anonim ***** válasza:

En is Jane Austin ajanlom, szerintem nagyon fog tetszeni. Nekem peldaul a Buszkeseg es balitelet a mai napig nagy kedvencem, egy evben legalabb ketszer elolvasom, pedig 20 evvel idosebb vagyok:) Ha ezek tetszenek, akkor Charlotte es Emily Bronte hasonlo stilusban alkotott.

Nagy kedvencem John Grisham is, zsenialis iro, nagyon sok muvet megfilmesitettek. Pl: A Pelikan-ugyirat, A ceg, Az itelet elado.

Magyarok kozul pedig akinek az iroi stilusat imadom az Vujity Tvrtko (A pokoli tortenetek-sorozat) es Havas Henrik. Havast egyebkent nem kedvelem, de szerintem jol ir.

Vegezetul pedig nagyon orulok, hogy vannak fiatalok, akik meg szeretnek olvasni, ritkasag manapsag!!!

2012. júl. 13. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!