Tudtok ajánlani jó könyveket?
Elsősorban regények érdekelnek.
Történelmi, Krimi, meg hasonló irodalom.
Tudtok ilyen könyveket ajánlani, lehet "régi" és "új" is.
Lehetőleg szerzővel, és olyat, amit jó eséllyel megtalálhatok a könyvtárban. :)
Várok minél többet. :)
Fiú vagy, vagy lány? Ez is fontos, nyilván egy fiúnak nem mondok lányos könyvet.
Nekem a kedvencem Celia Reestől a Bűbájos Mary, nézd csak meg, kicsit történelmi :)
Ezt az oldalt nézegesd, lesz a kedvedre való
Az én egyik nagy kedvencem Robert Merle. Neki van egy nagyon jó történelmi sorozata. A címe "Francia história"- kalandos, tele van konspirációkkal, kémkedéssel és emellett hű történelmi képet ad a korról.
Történelmi könyvek közül még a következőket szeretem:
Révay József - Égi jel
Sir Walter Scott - Ivanhoe
Lewis Wallace-Ben Hur
Robert Graves - Claudius az isten, Én Claudius
Mika Waltari- Szinuhe, Az emberiség ellenségei
Steven Saylor-Róma
Lev Tolsztoj-Háború és béke ( nagyon jó!)
Mario Puzo - A család
Henryk Sienkiewicz-Quo Vadis
Köszönöm és 14/L
Sienkiewicztől eddig a Tűzzel vassal trilógiát olvastam ami nagyon tetszett, meg Karl May és még sok más könyvet. :)
Skandináv kriminek ott van a Millenium trilógia, Siteg Larssontól, kicsit durva (az alaptémája a nők elleni erőszak, ez mindhárom könyvben lényeges momentum), de szerintem nagyon jó!
Agatha Christie könyvek, Leslie L. Lawrence könyvek - ezek mind krimik
Tudtok esetleg olyan internetes oldalakat, ahol ez meg van online és el is lehet olvasni, vagy le lehet tölteni?
A Millenium-trilogiát pl. kerestem könyvtárban, de nem találtam, pedig érdekelne. :S
(Még a MEK-ben keresgéltem, de ott nem volt. :)
Umberto Ecco: Rózsa neve
A fenti válaszoló véletlenül elírta.
Nekem is mindjárt ez jutott eszembe, ha szereted a történelmit meg a krimit, ez alighanem tetszeni fog, gyakorlatilag egy történelmi krimi. Egy kolostorban játszódik. Én egész másra számítottam, de baromi jó, csak úgy pörög. Biztos megvan a könyvtárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!