Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért szeretitek a Szent...

Láláleda kérdése:

Miért szeretitek a Szent Johanna gimit? Többi lent.

Figyelt kérdés
Miért szeretitek? De komoly válaszokat szeretnék. Nem egyszerűket mint pl.: "mert imádom", "mert a legjobb könyv"... Hanem pl.: "magamat találtam meg benne", "mert azt tükrözi amilyen szeretnék lenni" "mert nem tudtam megunni, ezerszer röhögtem a poénokon"... Vagy valami egyéni, eredeti indokokat szeretnék :).

2012. júl. 3. 17:56
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Mert egyszerűen imádom, és mert a LEGJOBB KÖNYV A VILÁGON!!

:D

viccen kívül. Én nem vagyok rajongó, de tetszett. Maradandó nyomot nem hagyott bennem, de amíg olvastam nagyon kikapcsolt. A szereplők szimpatikusak (bár kissé valószerűtlenek), jó poénok vannak benne, nem kell rajta gondolkodni:) POnt jó volt érettségi időszakban lazításnak. Viszont örülök, hogy a kisebb tizenévesek között népszerű, mert 1) jó hatással lehet a zenei ízlésükre 2) az olvasási szokásaikra 3) sok fontos dolog is elhangzik a könyvekben (ne igyál, ne drogozz, legyél jó gyerek:), amit ha a szülők/felnőttek sujkolnak, közel sem olyan hatásos, mintha egy gyerek példaképe mondja/kedvenc könyvében van leírva stb.

És még sorolhatnám. szóval Laura nagyot alkotott, és nagyon örülök neki. Plusz szerintem jobb, ha fijjatalság ilyen okosságokat olvas, mintha idióta vámpíros/vérfarkasos könyveket falna örökké:D

19/l

2012. júl. 3. 19:43
 2/10 vani vidovics válasza:
67%
mert egyszerüen nem tudtam letenni a kezemből és nagyon jó kis poénok vannak benne meg minden. nem lehet nem szeretni.különben már fent van valahol hogy mi lesz a 7. könyv címe?
2012. júl. 4. 14:37
 3/10 A kérdező kommentje:

vani :D

olvasd el a facebookon a SzJG hivatalos oldalán... Ha jól emlékszem, jövőhéten tudjuk meg a címet :D

2012. júl. 4. 15:26
 4/10 anonim válasza:
70%

Na igen, a híres szentjohanna-szindróma. Be kell valljam, hogy a szentjohanna miatt jöttem rá, hogy egy különc vagyok. Természetesen mindenki imádja, még a legjobb barátnőm is, akiről azt hittem egyezik az ízlésünk, stb. Még a negyvenöt éves, bölcsész anyám is fanatikus.

Én is elolvastam, természetesen, mindenki imádja, meg képben akartam lenni. Az összes részt. De nekem nagyon nem jön be. Annyira mű és valótlan sok helyen az egész, a szereplők nekem marhára nem szimpik, sose tudnék beleszeretni a Cortezbe, sőt egyikbe se. Poénok vannak benne, de olyat máshol is találok, nem kell ezer oldal sírást átvészelnem. Rengeteg benne már az írói amatőrség, szóismétlés, gyakran unalmas részek, de ez még a legkevesebb. Az első csókosdi, az egész, ahogyan egymásba szeretnek, olyan nem létezik. Totál nem is ismerik egymást. A Ricsi meg a Virág is esemesezés közben jön össze, totál nonszensz. A sok modern elem is gyakran béna. Ahogyan szórakoznak, az is abszurd. Kb. 12 éves lány gondolkodik így, mint a Reni. Egy nem létező tévvilágot ad meg a kamaszoknak, amit persze nagyon imédnak.

Ma divat beleszeretni egy helyes gyerekbe a folyosón. De, hogy bőgjön valaki utána hetekig, hát az vicc.

Szerintem az sem feltétlen jó, hogy ennyire röhejesen alkohol és cigi meg minden ellenes, mert ez is abszurd, tuti nem így gondolkodnak a 17 évesek. És a szexualitás teljes elkerülése is nagyon irreális világot teremt. Persze, erkölcsileg nem rossz. De nem igaz.

Reni olyan mint egy sim a Simsben. És az összes többi. Mintha csinálnék egy tökéletes világot, amatőr érzelmekkel, interakciókkal.

Én egy teljesen normális 14 éves lány vagyok. Voltam már halálosan szerelmes, voltam már halálosan depressziós egy fiú miatt. Jó osztályba járok. Számtalan szerelmes regényért és filmért oda voltam és vagyok. És az egész életem hatalmas ellentmondásokba került, szinte minden mondatnál a Szentjohannával.

Nem akarom Leiner Laura érdemeit sérteni nagyon helyes nő, voltam a dedikálásán. Nagyot alkotott, hogy létre tudott hozni egy ilyen világot.

Azért vagyok különc, mert én nem tudom élvezni ezt a világot, mögé látok. Néha dühös is voltam magamra, hogy pl. Cortez gyakran taszított, bizonyos részeknél nevetnem kellett az abszurdságon és halálra is untam magamat gyakran.

Kicsit féltem a többieket, hogy azt hiszik majd, hogy ilyen a világ. De olvassák, ha nekik tetszik. Erkölcsileg is okés. Mert mindenkinek tetszik. Tényleg.

ELnézést, ha valakit megsértettem.

14l

2012. júl. 4. 17:47
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Azért mert a poénok bámulatosak, tökéletes az osutályközösség és végre nem úgy érzem, hogy én vagyok az egyetlen, aki nem ismeri tökéletesen a zenéket és Reni szintjén vagyok :) Jah és Cortez..tökéletesen megteljesíti minden lány álmát. Szép, menő sportos együttérző, kedves és mindenben melletted áll.
2012. júl. 5. 13:13
 6/10 anonim ***** válasza:
67%

En azert vagyok erte oda mert pl. Reniben magamat latom es a tobbi osztalytarsaban a tobbi osztalytarsamat......

Sok poen van benne amiken jot lehet nevetni.

Nem tudom letenni amikor megkaptam egy reszet addig olvastam megalas nelkul meg vege nem lett a konyvnek ha pedig vege

sajnaltam h miert olvastam ilyen gyorsan..:-D

Addig idezgettem minden alkalommal amig anyukam is elolvasta neki is nagyon tetszett azt mondta h pont nekunk valo a sok tanulas kozott legalabb van ami kikapcsol minket.......azota eggyutt idezgetunk:-D

2012. júl. 24. 22:54
 7/10 S@jtfül ***** válasza:
100%
# 4/6, hogy elolvastam a válaszod egyetértek :) Szerintem igazad van! Megváltoztatott bennem valamit, ahogy leírtad a véleményed :)
2012. júl. 30. 13:56
 8/10 S@jtfül ***** válasza:
100%
Bocsánat a # 4/7-es..
2012. júl. 30. 13:59
 9/10 anonim ***** válasza:
81%

1.Reniben magamat látom

2.Mert ha nem olvasom,valószinüleg nem ismerem meg az Oasist,a Honfoglalót, a Kvízpartot,sőt ezt az oldalt sem :)

2012. aug. 2. 10:52
 10/10 anonim ***** válasza:
44%
hát...láttam egy választ amivel nem értek egyet.jó ízlések és pofonok,de szerintem nem így van.a legjobb barátnőm hatalmas fan,másik két barátnőmnek pont most adtam oda (az egyiknek a kettőt,mert ő már olvasta az egyet és a másiknak az egyet,de mind1.)több osztálytársam is szereti.én hatalmas fan vgyok és igen elkaptam a híres szentjohannagimi szindrómát,ami gyógyíthatatlan. én is tudom h sok jelentet inkább a walt disneybe illik és sok rész inkább egy szappanoperába,de nekem nagyon tetszik.és az is jó h a köny ellenzi az alkoholt,drogot,cigit...stb(mert sok 11-18 és még a nagyobbak is olvassák és így hatásosabb,mint ha valami uncsi újságban vagy tvben hallanád. mind1.én imádom és sose fogok ráunni :) I LUV SZJG <3
2012. szept. 28. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!