Milyen klasszikus könyvek vannak, amiket illik/érdemes ismerni?
Olyanokra gondolok, mint pl. Orwell: 1984, Bulgakov: Mester és Margarita, Sienkiewicz: Quo Vadis stb.
Főleg orosz íróktól.
Köszönöm a válaszokat. :))
hát én például javasolnám neked jane austen büszkeség és balítéletjét :D nagyon sokan ismerik és valóban jó könyv.Ott van még Charlotte Brönte Jane Eyre-je.Vagy Orwelltől az Állatfarm.Vagy ha nem probléma ha kicsit hosszú a könyv akkor az Elfújta a szélt ajánlom :D remélem segítettem :)
L/16
A kötelező olvasmányok illenek. Azokat illik ismerni.
oroszoktól szerintem alap a Bűn és bünhődés, ami A KÖNYV.
Szerintem Oscar Wilde is alap, elég meghatározó alakja az angol irodalomnak.
Ha vallálos vagy, ha nem, szerintem a biblia mindenképpen alap mű, hiszen alapvetően meghatározza Európa vallási berendezkedését.
Aztán Talán Victor Hugo - Nyomorultak.
Jane austen könyvei is mondhatni, hogy alap művek, sokszor feldolgozták már őket, a leghíresebb az a büszkeség és Balitélet, meg az is a legjobb.
Aztán van az Üvöltő szelek Emily Brontétól, szerintem az nagyon jó könyv.
Thomas Mannt ki ne hagyjam, igazából neki talán a Buddenbrook-ház c. családregénye az egyik leghíresebb, de van válogatásra lehetőség bőven :)
jó olvasást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!