Az 1984. c, könyvben O'Brien most akkor a Gondolatrendőrség tagja és csapdába csalta Juliát és Winstont? Elvesztettem a fonalat.
O'Brian a gondolatrendőrség katonája.
Én úgy értelmeztem a könyvet,hogy a rendszer annyira paranoiás volt,hogy maga a rendszer hozta létre az ellenállási mozgalmat (élén O"Briannal) hogy kiszűrjék ki az aki a rendszer ellen van. Egy csapda volt végül is Winston és Júlia számára.
Bár nem tudom kire utaltál azzal hogy az agyába fúródott a golyó és meghalt, ez kifejthetnéd bővebben,hátha beugrik. Azt tudom hogy Júlia és Winston is életben marad.Csak mindkettőnek keményen átmosták az agyát.
Jó könyv..
Egesz pontosan elkepzelte, hogy "milyen jo lesz', ha kivegzik.. (Winston)
Viszont, ez meg akkor volt, amikor eloszor buktak le szeretokkent.
Kesobb, amikor teljesen megtortek az ellenallasat, mar nem is almodozott semmirol.
Tudod: "Szerette nagy testvert"
Értem. A könyv legvégén van az, hogy "megint a Szeretet-minisztériumban volt, mindent megbocsátottak neki a lelke fehér volt...fegyveres őr haladt a háta mögött. A régóta remélt golyó az agyába hatolt."
Az utolsó bekezdésben pedig "Szerette Nagy Testvért."
Akkor gondolom csak képzelődött, miközben nézte Nagy Testvér képét.
(A kérdéseidre már kaptál választ, ezért nem arra válaszolok.)
Azt ajánlom, kb 5 év múlva olvasd el újra a könyvet, akkor is, ha nem tetszett. 13 évesen még nekem is sok lett volna, 18 évesen olvastam először és imádtam. :)
22/L
O'Brien a Belső Párt tagja, és természetesen csapdába csalta Winstont.
A könyv azzal végződik, hogy Winston ül a Gesztenyefa kávéházban, és szereti Nagy Testvért. A kivégzését csak elképzeli. Nyilvánvaló, hogy miután a könyv cselekménye lezárul, néhány héttel vagy hónappal később kivégzik Winstont, de ez már nincs a könyvben.
ezt nem értem...
szájbarágósan leírják ,hogy agyonlövik! nem csak utalnak rá .. selytelmesen ... miért írtátok ennyien ,hogy nem ölik meg?!
DE ! mivel agyonlövik!
Nem,a végén még életben van.
Csupán ott halt ki az utolsó csepp is belőle ami,őt azzá tette aki.Elképzelhető,hogy ezután tényleg meg fogják ölni,de nem biztos.Lehet,hogy a megöléssel nem is feltétlenül ara céloztak,hogy fizikailag ölik meg.(de ez sem derül ki a könyvből)Mindenesetre elképzelhető,hogy így is megölik.De végül is ez is csak egyik elmélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!