Gyűrűk ura: a két torony - mik azok a névtelen lények?
Figyelt kérdés
Amikor Gandalf visszatér és elmeséli mi történt vele akkor megemlíti ezeket a lényeket amik a föld mélyén laknak mélyebben mint valaha a törpök le tudtak ásni, na azok micsodák?
bónusz kérdés: Bombadil Toma kicsoda?
2012. jún. 7. 22:56
1/8 anonim válasza:
az első kérdésed nem teljesen világos:)) Bombadil Toma, a "Gazda" az Öregerdőben él feleségével Aranymaggal, feltehetőleg ő is maia, bár erre nincs is bizonyíték, én őt úgy képzelem el, mint a testbe foglalt természetet. a tényleges hatalma csak az öregerdőn belül terjed ki. ha valamire még kíváncsi vagy akkor kérdezz:) és kérlek fejtsd ki mégjobban az első kérdésed vagy hogy konkrétan hol és hogyan említi őket gandalf
2/8 A kérdező kommentje:
amikor Gandalf újra találkozik Legolasal Gimlivel meg Aragornal a Fangorn erdőben ott röviden elmondja mi történt vele Móriában miután leesett a hídról a Balroggal együtt és a szakadék fenekére értek, szó szerint ezt mondja:"...Ezeket már nem Durin népe építette, Glóin fia Gimli. Sokkal; de sokkal mélyebbek, mint a törpök legmélyebb tárnái; a világot névtelen lények rágják. Még Szauron sem tud róluk semmit. Vénebbek, mint ő. Most ott jártam, de nem mondok róla semmit, nehogy elsötétítsem a nappal fényét."
2012. jún. 8. 20:40
3/8 A kérdező kommentje:
kösz a választ
és bocs csak esténként van szabadidőm azért válaszoltam ilyen soká
2012. jún. 8. 20:45
4/8 anonim válasza:
nos erre nem tudok pontos választ adni, mivel nem vagyok tolkien szakértő pedig nagyon jól ismerem a mitológiáját és a szilmarilok történetét. én arra tudnék gondolni, hogy ha Sauron a sötét úr nem tud azokról a lényekről, akkor vajon ki az aki tud? én úőgy gondolom, hogy Sauron egykori mestere, Morgoth az első Sötét Úr teremtményeire gondolt Gandalf(hisz a balrogok is Morgoth szolgálatában álltak egykor, bár őket nem ő teremtette) én erre tudok gondolni bár ez csak feltételezés az én részemről, remélem világos volt és örülök ha segíthettem :)
5/8 MarkoG válasza:
dehogynem a Balrogokat ő teremtette: balrog =megrontott maia
ugyanúgy mint tünde->ork ent->troll.
6/8 anonim válasza:
nagyon helyesen mondtad: megrontotta, vagy ők maguk álltak át hozzá, de Ilúvatar teremtette a maiakat és az ainukat és mivel a balrogok is azok voltak, nem teremthette Morgoth őket(ő is egy ainu volt) a tündéket sem ő teremtette... az orkokat sem "teremtette" ...szal sorolhatnám
8/8 anonim válasza:
ősi lények. hát a legősibb sötét lény az Ungoliath a Nagy pók volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!