Milyen könyvet ajánlotok?
J. K. Rowlin: Harry Potter
Mario Puzo: The Godfather
J. R. R. Tolkien: The Hobbit
John Grisham: The Chamber
Igazából nem tudom, mennyire bő a szókincsed, de egy első/második Harry Pottert biztosan megértesz. Esetleg a Twilight az, amiről tudom, hogy nagyon egyszerű a nyelvezete.
Mhhh, Lois Lowry könyvei mondjuk? Anglisztika szakos egyetemista vagyok, nekünk tőle a The Giver című könyvet kellett elolvasni, nem volt nehéz és nagyon élvezte a csoport nagyobbik része. Viszont úgy készülj, hogy elgondolkodtató, nem valami kis lányregény. :)
Aztán a The Hunger Games is egyszerű szerintem, nincs túlbonyolítva, bár nekem maga a történet nem tetszett igazán, bár lehet már "öreg" vagyok hozzá. :D
A Sherlock Holmes történeteket én is nagyon szeretem, tényleg jók.
Amit még nagyon ajánlok, mert engem nagyon megérintett, az Haruki Murakamitól az After dark.
Esetleg ha valami vicceset szeretnél, akkor Hitchhiker's Guide to the Galaxy.
Ami még aranyos és egyszerű, de nagyszerű, az Diana Wynne Jonestól a Howl's moving castle. Ez ilyen tündérmesés-romantikus, de szerintem letehetetlen.
Én imádom Stephen Fry írásait, bár megmondom őszintén, nehéz, mert nagyon jól forgatja a szavakat, ráadásul sok bennük az olyan dolog, ami sokakat megbotránkoztat (pl. elég nyíltan ír a homoszexualitásról), viszont nekem sírva röhögős.
Yasutaka Tsutsui Paprikája is iszonyatosan nagy könyv, bár kicsit elvont, szóval nem tudom, neked tetszene-e.
A www.bookedpository.com-on tudsz olcsón venni könyveket. Volt, hogy ötezerből kijött négy regény és ingyen kipostázzák. Nagyon jó kis oldal, csak ajánlani tudom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!