Something Wicked This Way Comes című regénynek mi a magyar címe?
Gonosz lélek közeleg
Szerintem zsneiális, nem "hétköznapi krimi/horror", sőt, mintha semmi köze nem lenne a műfajhoz, inkább filozofikus. De ha nem csíped Bradbury melankóliáját és filozóf hangulatát, akkor erősítsd magad lélekben, mielőtt belekezdenél, mert nem a cselekmény feszessége miatt kiváló, habár vannak hajmeresztő ötletei. (De az biztos, hogy ha egyszer Amerikában majálist látok, nem fogok a közelükbe menni.)
Köszönöm szépen a gyors választ.
Egy Iced Earth nevű bandának van egy ilyen albuma, így akadtam rá. Mindenképpen el akarom olvasni.
Én ugyan régen hallottam ezt az albumot, de szerintem nem Bradbury könyvére utalnak, hanem arra, amire a könyvcím utal: Shakesperae Macbeth boszorkány-jelenetére. (Amúgy ezzel kapcsolatban Agatha Christie is játszott egyet, mivel ő a "Balhüvelykem bizsereg" címmel adott ki egy könyvet. Az eredeti két sor: "Balhüvelykem bizsereg, gonosz lélek közeleg.")
Szóval inkább a Macbethet olvasd el, az is kiváló.
(És igen, a Harry Potter filmek 3. részében a kis "iskolanyitó versike" utolsó sora is ugyanez, ott is szintén az említett boszorkánytánc-jelenet sorait idézve, csak hogy teljes legyen a kép.)
És mennyire igazad van: "Title:
The title of the album is a quotation of a phrase in William Shakespeare's Macbeth in Act IV Scene 1. The full line of the second witch says: "By the pricking of my thumbs, something wicked this way comes.""
Lehet elolvasom majd mindkettőt, felkeltették az érdeklődésemet.
Kicsit off: Egyébként az az album talán minden idők legjobb metal albuma (szerény véleményem szerint)
Köszönök szépen mindent!
Még egy kicsit off: felkeltettem az érdeklődésedet. Úgy értem, én vagyok mindkét válasz szerzője.
(Egy időben nagy Iced Earth őrült voltam, ma már nem igazán, de valóban kiváló album.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!