A Harry Potterben a muglik hogyhogy sose látnak semmi orruk előtt történő varázslatot? Példák lent
Pl. 1.- a hoppanálás - észrevehető, ha vki ott van aztán a másik pillanatban viszont nincs!
2. - a 9 és háromnegyedik vágánynál vagy a Szent Mungónál történő bemenetelnél is ugyanez!
3. - amikor Harry és Mr Weasley a telefonfülkével (ami egyfajta lift) jut be a minisztériumba
... most több nem jut eszembe
Nem vagyok nagy szakértő, de szerintem ezt is varázslattal oldhatják meg.
Egyébként kíváncsi lennék én is a válaszra.
Valamelyik könyvben volt róla szó asszem, hogy olyan bűbáj is van rajta, a mitől a muglik... hogy mondjam, nem arra figyelnek vagy pl érdektelennek tartják azt az utcarészt stb.
nemtom, olvasd el a könyvet megint, nem rémlik már xD
Kiábrándító bűbáj a neve, ha jól emlékszem. (Beszédes...) Egyszerűen semmi érkezésük arrafelé nézelődni, vagy csak bambulnak, észre sem veszik, mi történik az orruk előtt. (Ehhez nem kell bűbáj, simán át lehet vágni fél Budapesten zöld kalapban és lila talárban, észre sem vesznek. Aki meg igen, az gyorsan elfelejt.)
Persze ha észre is veszik, akkor azonnal el is felejtik, vagy elhessegetik a gondolatot - jóféle emberi szokás - hogy bármi furcsát láttak volna, hiszen "ilyen nincs, csak képzelődtem". Persze Rowling vagy nem számolt az ufonauta fanatikusokkal meg az ezotériabolondokkal, vagy őket nagyvonalúan besorolta a varázslók közé. Mert az ilyen "minden mögé látó emberek" abban is "varázst" látnak, amiben nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!