Milyen könyveket ajánltok egy tizenéves lánynak?
Darren Shan:
Kojaszan
Démonvilág (1. Démonmester, 2. Démontolvaj, 3. Vérfüred, 4. Áldozat, 5. Fenevad, 6. Végítélet, 7. Árny, 8. Farkassziget, 9. Suttogás, 10. A pokol hősei.)
Kicsit elvontnak hangzik, pedig valójában kalandos és kicsit horroros. ^^
Város trilógia: 1. Holtak vonulása, 2. A pokol pereme, 3. A kígyók városa
Ezek vastagabb könyvek, és sokkal sötétebb hangulatúak, nagyobbaknak való. Inkább krimisebbek, mint horrorosak.
Van egy harmadik sorozata is, a címe Vámpír Könyvek, az első rész Rémségek Cirkusza. Ebből készült (elvileg) a film, de semmi köze a történethez, csak a nevek ugyanazok, néha még azok sem (például: Ki az a Rebecca??)
Brenna Yovanoff: Az elcserélt
Philip Pullman: Az úr sötét anyagai (másnéven: Az arany iránytű; 3 részes)
C. S. Lewis: Narnia Krónikái (a könyvek leírhatatlanul jobbak, mint a filmek)
Angie Saige: Szeptimusz (sorozat, s része jelent meg magyarul)(1. Mágia; 2. Repülés; 3. Medicina)
Lindquist: Hívj be! (elég durva könyv, 14 éves kor alatt semmiképp sem ajánlom, de komolyan)
L. R. Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete
Oscar Wilde: A Canterville-i kísértet; Lord Arthur Saville bűne, Dorian Gray (ezt sem ajánlom 14 év alatt)
Steve Feasy: A szunnyadó vadállat ( folytatása: A fekete hold)
Bram Stoker: Dracula
Daniel Keyes: Virágot Aljernonnak
Sebastian Fitzek: Aterápia; Ámokjáték (nem összefüggők)
Charles Dickens: Karácsonyi ének
Leslie L. Lawrence: (rengeteg könyve van, néhányat felsorolok a kedvenceim közül) Halálkiáltók, A csöd, Lebegők, A láthatatlan kolostor, A vérfarkasok kastélyában, A vérfarkas éjszakája -->ennek folytatása: A vérfarkas visszatér; Az ördög fekete kalapja, Thumo; Hannahanna méhei; Nebet Het, a halottak úrnője; A keselyűk gyászzenéje; A megfojtott viking mocsara; A rodzsungok kolostora; A gonosz és a fekete hercegnő
(ne ijedj meg, nem vallásosak, akkor én sem olvasnám XD csak többnyire a Himalájában, lámakolostorokban játszódnak)
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Stephen King: Ragyogás; Az állattemető; Éjszakai műszak (novelláskötet);
Levy L. Smith: Dark love (egyelőre 3 rész, nem tudom, folytatják-e; eléggé furcsa könyvek, de jók, bár a harmadik rész felé már gyengébb; az elsőt mindenképp megéri elolvasni)
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója (ezerszer jobbak, mint a filmek; Egy igazi amerikai lány (nekem ez nem annyira jött be, de azért nem bírtam letenni, amíg a végére nem értem XD )
Az én nagy kedvencem a Harry Potter sorozat könyve.... már kiolvastam az összeset(mivel megvan az összes 7 része) legalább 2-3x....sose tudom megunni,nagyon leköt,ebben is gyolkolnak vagyis a 4.,5.,6.,7. részében szó van erről
A másik nagy kedvencem:Szellemcsók az osztálykiránduláson...szintén lányokról szólnak,akik kirándulni mennek egy várba,ahol egy szellemfiut látnak meg...érdekes kis könyv,és még nem is hosszú :))
Köszönöm a sok könyvajánlást, lesz mikre rákeresnem. ;)
És a "tizenéves"-t úgy értettem, hogy nem is épp az elején, de nem is épp a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!