Regényírás: hol találnátok egy bölcs férfi karaktert (<60! ), aki vezetheti a főszereplőt a történetben?
Szokványos megoldások: parkban vagy könyvtárban üldögélő alak, takarító, tanár
Nem szokványos megoldások (hirtelen jött ötletek): sírásó, buszsofőr, halász (ha tenger közelében játszódik a történet),
hogy érted azt, hogy "hol találnánk"? Hol találkozzon a főszereplővel? Hogy kerüljön a történetbe? Vagy mire gondolsz?
Amúgy nekem is az ugrott be, amit az első írt, hozzá még olvashatna újságot, bár nekem az kicsit sablonos. Könyvtár? De az is elég sablonos. Oké, váárj...Temető? Na jó, ez morbid. Repülőtér? Nem tudom, miért. Metróállomás?
Újságosnál? Boltban? Na jó, szintén elég sablonosak. Én olyan helyre tenném, ahová abszolút nem passzol, hogy őszinte legyek, bár mondjuk én elég szürrealista vagyok, szóval reálisan nem nagyon tudok gondolkozni, lehet, hogy hülye ötleteim vannak, nem tudom. Ezek jutottak eszembe, bár kételkedek benne, hogy van köztük akár egy is, ami nem hangzik idiótán, de azért igyekeztem :D
Komolyzenei koncert? XD Ez most beugrott :D hmm... múzeum... valamilyen egyetem vagy főiskola, bár azt nem tudom, mit keresne ott... bíróság? :DD nem tom, miért, ezt az egyetemből vezettem le, miután volt ma egy érdekes beszélgetésem valakivel az egyetemista jogászokról... :D öömmhhh... valamilyen rendezvény? nálam ha regényt írok ott szoktak összefutni a szereplők, mikor már semmi nem jut eszembe...
pfff hát tudom, most se vagyok okosabb, mint múltkor, de ezek most így beugrottak :D Főszereplőről is mesélsz valamit, ha már itt tartunk? :D
Mármint hogy hol találkozzanak? Bárhol :) Ez maximálisan a történet függvénye. Én magam is írok történeteket, most forgatókönyvvel próbálkozok.
Mészáros Gyula oldalát is tudom neked ajánlani, ez spec. épp a karakter kidolgozással foglalkozik: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!