Tudnátok valami könyvet ajánlani?
Jonathan Stroud - Bartimaeus sorozata. Ha szeretted a HP-t akkor ez is nagyon be fog jönni.
Első részről vélemények és leírás: [link]
A Bartimaeus trilógia, amit előttem írtak tényleg nagyon jó. Meg én még ilyen témában a következőket imádtam:
Peter Freund: Misztéria trilógia
William Nicholson: Aramanth titka trilógia
E. J. Allibis: Unika - az élet lángja
Cayla Kluver: A vérző hold örökösei (folytatása: A legenda fogságában)
Én csak ilyen könyveket olvasok :]
Olvasd el a Misztériát.3 részes könyv arról szól hogy egy 14 éves fiú egy régi könyvvel átjut egy másik világba ami teljesewn más mint az övé.Szerintem nagyon jó könyv.Izgalmas és jó a története.
még 1 tipp: SÁRKÁNYLÁNY
Ennek is 3 része van (eddíg) de még lesz.Arról szól hogy él egy 14 éves lány egy árvaházban.Teljesen retély neki hogy kik voltak a szülei és hogy honnan származik.Elég ügyelten lány nincs önbizalma és mindíg kigúnyolják.Egy nap eljön érte egy furcsa kedves professzor aki azért jött hogy örökbefogadja.Aztán ismerteti vele,hogy egy régi korban élt sárkány (méghozzá a leghatalmasabb) benne él.
A világ fája ki fog pusztulni ha nem tesznek valamit.Találkoznak Lindja-val,akiben szintén egy ilyen ősi sárkány él.Imádom ezt a könyvet <3
és még egy utolsó: GRACELING-A garabonc
Ez is egy másik világban játszóik.Vannak emberek akik garaboncnak születnek.A garaboncoknak van egy különleges képességük.Ez változó.Gondolatolvasás,visszafele beszélés,tehetség a közelharcban stb.Ezeknek az embereknek 2 külömböző színű a szermük. A könyv Katsa-ról szól aki garaconc.Az egyik szeme kék a másik zöld.kb 16-20 éves lehet de a könyv erről nem beszél.Róla szól és Pongorról akit megismer.(a végére ugyis sejted mi lesz belőle:) Katsa garabonciája az ölés...De a végére rájön hogy nem egészen. A HÁROM KÖZÜL SZERINTEM EZ A LEGJOBB
REMÉLLEM HASZNOS VOLTAM ^^ (amúgy én 14 éves vagyok)
Ja bocsi ezt még az előzőhöz:
Misztéria - Peter Freund
Sárkánylány - Licia Troisi
Graceling - kristin cashore
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!