Buszon, villamoson, mozgó járművön olvasni káros?
Figyelt kérdés
2012. márc. 21. 17:24
1/11 rajcziz válasza:
Erről még sosem hallottam. Nem megfelelő fénynél esetleg, de manapság igen nehéz ilyen helyzetbe kerülni, mert általában van nálad lámpa. Ja, félhomályban sem károsodik a szemed.
2/11 anonim válasza:
Abból a szempontból, hogy nekieshetsz a másiknak hirtelen fékezésnél, és akkor még a könyv is oldalba csapja, valóban káros (neked is, mert ezek után lehet, hogy lekever egyet). A rossz utak miatt a zötykölődés sem segít az olvasásban, nehéz koncentrálni.
Ezen kívül semmi komoly, ez is inkább csak kellemetlen. (Illetve a "csuklónyűvő" művek megtartása rendkívül megterhelő, továbbá rohadt nehezek.)
3/11 anonim válasza:
Hát, ha jó könyvet olvasol és belemerülsz, akkor fent maradsz az adott járművek valamelyikén. Az elég kellemetlen lehet.
4/11 anonim válasza:
Régebben, ha autóban olvastam, megfájdul a szemem és hányingerem lett. Amióta rendszeresen buszozok, és ott rendszerint olvasással ütöm el az időt, már semmi ilyet nem tapasztalok. Azt sem tudom, tényleg összefüggésben állt-e a rosszullét és az olvasás.
5/11 anonim válasza:
szerintem nem áll összefüggésben.
6/11 anonim válasza:
A lefelé nézéstől volt hányingered. Néha előfordul velem is hosszú buszozás alatt.
7/11 anonim válasza:
Hacsak nem vagy a sofőr, már hogy a francba lenne az?!
8/11 anonim válasza:
Köszi, akkor megoldottátok a rejtélyt:)
9/11 A kérdező kommentje:
Kösz a segítségteket!
2012. márc. 24. 17:23
10/11 anonim válasza:
Hát félhomálynál igen, de azt meg tudod oldani(lámpa, telefon). Esetleg ha nagyon rázkódik még akkor. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!