Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az Alkonyat 5. része a Midnigh...

Az Alkonyat 5. része a Midnight Sun-nak eddig hány fejezetét írta meg az írónő? Eddig csak 12?

Figyelt kérdés

Légyszi ha valakinek tovább van meg mint 12fejezet (és magyar fordításban) akkor küldje át erre az email címre: kocsis.timea@citromail.hu

Előre is köszi

2009. jún. 8. 15:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Eddig csak 12-öt,állítólag.mondjuk ha tovább meg lenne valakinek az nekem is kéne:)
2009. jún. 8. 15:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

tovább senkinek sincs meg

mert még nem irták meg

2009. jún. 8. 15:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én azt hallottam, hogy nem fogja befejezni, mivel feltették a netre az eddig megírtakat is és ezért nem lenne belőle neki pénz. Mondjuk szerintem igaza van.
2009. jún. 8. 16:26
 4/7 anonim válasza:
hmm....jó erröl tudni...én épp most irtam ki egy kérdést emiatt..botrányos...
2009. jún. 10. 17:30
 5/7 anonim válasza:

Itt az egész történet mért:"A Midnight Sun egy karaktertanulmány, ami - oly sok dologhoz hasonlóan kicsúszott az irányításom alól és elszabadult." - írja nevetve Stephenie hivatalos oldalán. "Bár mikor elkezdtem nem igazán volt időm vele foglalkozni, de elhatároztam, hogy egyszer még megadom a lehetőséget Edward-nak, hogy beszélhessen. De alighogy elhatároztam, nem folytatom tovább, a történet elkezdte megírni magát a fejemben: Edward alaszkában, Edward visszatér Forksba, Edward és Bella beszélgetnek biológia órán. Emlékeztetnem kellett magamat, hogy ne kezdjek csak úgy szórakozásból könyvírásba, mikor igazi könyveket kéne írnom. (Anyukám egyetértett - szerinte túl kményen dolgozom)

De ha egy történet követeli, hogy meg legyen írva, akkor nem lehet ellenállni. És minnél tovább gondolkoztam a dolgon, annál világosabb lett, hogy Edward megérdemli a saját történetét. Először úgy terveztem, hogy az egészet itt az oldalamon jelenítem meg, de két dolog miatt megváltoztattam a döntésemet. A legfontosabb, hogy Edward mindent átgondol - az ő verziója sokkal hosszabb, mint Belláé. [Becky: Az első fejezet körülbelül másfélszer olyan hosszú Edward szemszögéből, mint Belláéból] A másik ok, ami lehet, hogy hülyeség nek hangzik, de nagyon szeretném látni a Midnight Sun-t könyv formájában a Twilight mellett az róasztalomon." Tehát a Midnight Sun, a Twilight, csak Edward szemszögéből.

Mikor elkezdték forgatni a Twilight film adaptációját, Stephenie elkezdte megmutatni a kéziratot az ismerőseinek, a véleményüket kérte. Robert Pattinson is kapott egy példányt, hogy jobban átérezze, milyen is Edward karaktere.

Csakhogy 2008 augusztusának végén a Midnight Sun egyik "példánya" (12 fejezet) felkerült egy fájlmegosztó oldalra. Stephenie irtó dühös lett. Abbahagyta a MS írását, és ő maga is kitette azt a bizonyos 12 fejezetet az oldalára, hogy a rajogók inkább tőle töltsék le, mint illegális oldalakról.

A következőt írta a honlapján:

"Tudom, hogy hogyan történt a kiszivárgás, mivel elég kevés kéziratot küldtem el ismerősöknek, és mindegyik példány egyedi volt. A kis változtatások alapján melyeket időnként csináltam, meg tudom mondani, mikor adtam oda az illetőnek azt a példnáyt."

Stephenie azt mondta, hogy a jó munkához hangulat kell, és ezek után neki az pont nincs. "Ha most folytatnám az írás, akkor James nyerne, és az összes Cullen meghalna."

Stephenie félbeszakította az írást, de egy 2008 novemberi interjúban elmondta, talán két év múlva folytatja, mikor már lenyugodott egy kicsit ő is és a rajongók is.

2009. jún. 29. 09:18
 6/7 anonim válasza:
nekem is kellene majd az 5ik részböl ami van..-kiscsacsy@freemail.hu-címre..köszi
2009. júl. 19. 15:17
 7/7 Polyák Petar Réka válasza:
Nekem is elküldenétek az első 1e fejezetet ha igen ide:polyakpetra@gmail.hu
2013. jún. 26. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!