Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Keresem egy könyv cimét -...

Keresem egy könyv cimét - tud-e segiteni valaki?

Figyelt kérdés

A könyvet kb. 10 éve olvastam, egy ismerös adta kölcsön. (Vele nincs kapcsolatom, meg tudom töle megkérdezni.

A könyv cim jelentése végrendelet vagy hagyaték volt körülbelül. A történe elsö része Malajsiaban játszodik a háború alatt, egy csapat angol nö gyerekekkel menekül Malajzián keresztül-kasul. A föszereplö egy fiatal lány, aki a csoport lelkierejét képezi.

A háburú után visszakerül Angliába és kesöbb örököl valaki rokontol eg ynagyobb vagyon.

Ezzel Ausztáliába megy megkeresni azt a férfit, aki a menekülés alatt seitett a csoportnak és csak a nevét tudja, meg azt, h. Ausztráliában melyit város környékén lakik. Ott alapit egy cipögyárat, hogy az ottaniaknak bemutassa, mi készül az ott leadott krokodilbörökböl.

Egy hosszu lovaglással megmenti valakinek az életét - de ö napokig rosszul van, mert elötte alig ült lovon és teljesen sebes lesz a feneke meg combja. A végén megtalálja a férfit és néhány nehézség után összeházasodnak.

Szeretném a könyvet megszerezni, de nem tudom se a cimét, se az iróját.

Minden segitséget elöre is köszönök.

2009. jún. 8. 07:48
 1/7 A kérdező kommentje:
Senki sem ismeri?????
2009. jún. 8. 22:27
 2/7 anonim válasza:
Angolul írt könyv, és angol szerző?
2009. jún. 16. 11:13
 3/7 anonim válasza:
ja amugy nekem ez ugrott be róla, lehet hogy te is erre gondoltál. ( [link] - itt bele is tudsz olvasni, hogy lásd miért ez ugrott be)
2009. jún. 16. 11:20
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, a könyv eredetileg angolul irodott, de én magyarul olvastam.

A második válaszolonak: sajnos nem tudok angolul, igy nem tudok beleolvasni.

Talán ha magyarul megtalálná valaki a cimét, az segitene.

2009. jún. 17. 23:15
 5/7 anonim ***** válasza:
nem tudsz visszaemlékezni hogy nagyjából mi lehetett a neve az írónak,ha legalább a monogramját tudnád talán tudnék segíteni
2009. júl. 14. 09:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, mert mint irtam, már régen olvastam, akkor az iró nekem teljesen ismeretlen volt. Csak a cimére emlékszem tartalmilag: örökség, végrendelet, hagyaték vagy valami hasonló. Eredetlieg angolból volt forditva, de többet nem tudok.
2009. júl. 14. 11:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Idöközben sikerült megszereznem, Nevil Shute: Az örökség a cime.
2010. márc. 13. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!