Van értelme olyan könyveket olvasni amiket már láttam filmben? Meg lesz a sikerélmény, vagy nem fog már annyira megfogni?
Van, amikor a könyv jobb, mint a film, ilyen mondjuk az Árvák hercege, vagy az Észak és Dél (most csak példákat írok), de a Narnia könyvben egy kisebb katasztrófa, kb mesekönyv szintű (bár lehet annak is készült eleve), még a film is sokkal részletesebb. De hallottam a Da Vinci kódról is, hogy a film nem ér a könyv nyomába. Szóval változó. A fantasy történeteknél általában a magam élményeire hivatkozva úgy képzelem el a történetet, ahogy én szeretném, a film pedig kötött. Bár a képi világuk elég gazdag, és az is egy másik fajta élményt nyújt.
Az említettjeid közül a Narniát nem érdemes elolvasni, max. annyiban, hogy ott nem ilyen sorrendben következnek a történetek.
Szerintem a Narnia krónikái könyvben sokkal jobb, mint filmben, persze mindenkinek más ízlése van és a film is elég jó, de ha olvasod, kiderül, egy teljesen más történet van leírva, mint ahogy a filmben megvan. Tehát a könyvet annak ajánlom, aki szereti a meséket és a kalandos, részletes leírást, a filmet pedig azoknak, akik szeretik a fantasy filmeket jó sok effektel.
A gyűrűk ura már teljesen más tál tészta, én csak beleolvastam, de nem volt türelmem végigolvasni, miután már láttam a filmet(egyébként a film is elég hosszú).
Én általában úgy szoktam lenni ezekkel, hogy miután megnézem a filmet nincs türelmem elolvasni teljesen a könyvet, mert tudom, mi a csattanója és akkor a részletesebb részeknél nincs türelmem figyelni, mert várom az izgalmasabb részt. De van amikor rájövök, hogy a könyv sokkal jobb, mint a film és akkor újraolvasom a kihagyott részeket.
Szerintem a könyv sokkal jobb, mint a film, csak az a baj, hogy miután elolvastad és megnézel egy pocsék filmet, lehet, hogy bosszankodni fogsz:D
Tutira olvasd el a könyveket is, mert a filmekből sok részletet kihagynak és át is írnak dolgokat, szóval...
Egyébként, én szeretek film után olvasni, mert könnyebben eltudom képzelni a szereplőket, a hangjukat. PL. a Gyűrűk Uránál és a Harry Potternél ez sokat segített. Hatalmas fantáziám van, de embereket nehezen tudok elképzelni, nem tudom miért...
Kezdj csak bele a könyvekbe, főleg a Gyűrűk Uránál fogsz meglepő adatokat, jeleneteket visszakapni a könyvekből. Sokszor csak tátottam a szám:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!