A mangákat, hogy készítik?
Szeretnék én is készíteni egyet,mert van egy nagyon jó sztorim,és rajzolni is elég jól tudok,illetve szeretem a mangkáta/animéket(az utóbbit jobban),és szeretnék én is készíteni egyet.
(Egy thriller-krimi mangáról lenne szó,egy képzeletbeli világban.)
De nem tudom,hogy,hogyan álljak neki. Segítenétek?
Mire rajzoljam? Hagyományos írólapra? Milyen ceruzával?
Sima grafit jó?
A szöveget számítógéppel kell ráírni? Scanneléssel kell felvinni az anyagot a számítógépre?
A képek helyét,magát a kockákat magam rajzoljam,vagy pedig azt is számítógépben kell?
Előre is köszi!
Rohadt jó kérdések, annyit tudok segíteni, hogy szöveget géppel + scanneléssel felvinni
Meg még ezt a linket adom: [link]
Nézz bele a "BAKUMAN" című animébe, az pontosan arról szól, hogyan kell mangát készíteni ;)
De elég bonyolult, körültekintő munka, és sok kitartás kell hozzá, a tehetségről nem is beszélve!
Az alaplépések:
0. a szereplők, főszereplő kitervelése, lerajzolása mozgás, cselekvés közben, elölről, hátulról, ruha, arckifejezések stb.
1. neimu-t kell készíteni (vázlat, ahol eltervezet a mozgásokat, elhelyezed a szövegbuborékokat stb. pálcikaemberkékkel)
2. háttér beillesztése, rajzolása (ceruzával, természetesen új lapra)
3. szereplők rajzolása (először ceruzával)
4. háttér kihúzása speciális pennával (olyan tintába mártogatós toll, aminek 'puha' a vége, így könyű vele vékony, egyenletes vonalat húzni-->extravékony vonalat)
5. szereplők kihúzása ugyanígy
6. a szereplők vonalainak vastagítása G-tollal (speciális töltőtoll, aminek kemény a vége ezért könnyen folyat)
7. a színezett részek elkészítése
;) Sok sikert! がんばって ください。
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!