Milyen könyvek vannak a könyvespolcodon?
Mit olvasol szívesen? Inkább szépirodalmat vagy fantasy, ponyva stb.?
Melyik az a könyv, amire azt mondod, hogy nem elég elolvasni, fontos, hogy a könyvespolcon meglegyen?
Van olyan könyv, amit muszáj elolvasni az embernek életében legalább egyszer?
Köszönöm előre is az építő válaszokat!
Nekem ami tetszik, azt mindet megveszem :) úgyhogy alakulgat a kisebb házi könyvtár.
Jelenleg John Jakes-től olvasom A Kent család történetét. De van sok minden, Harry Potter, Merle, Wilbur Smith, Dickens, Danielle Steel, Debbie Macomber, Bridget Jones, Dexter sorozat... Szóval ki milyen stílust szeret. Vagy olyan (majdnem)mindenevő, mint én :)
Amit a család összegyűjtött, nálam van a könyvtár. A kizárólagosan az én tulajdonomat képező könyvek kb. négy polcon kaptak helyet (két-két sorban), ebből egy szakirodalom (könyv formában), egy szakirodalom (fénymásolt formában), kettő meg vegyes: jobbára egy nem teljes Rejtő-összes (az Alexandra a gyűjtögetés közben megváltoztatta a fazonját a sorozatnak, én meg abbahagytam, szerettem volna, ha szépen néz ki, olvasni úgyis olvastam a teljes életművet), némi Tolkien fantasy (GyU, Szilmarilok, Húrin gyermekei, mindenféle egyéb), egy kevés Dűne-sorozat (ajándék volt), meg a Rrrettentő ... (történelem, tudomány; Tudástár), mert kamaszéveimben gyűjtöttem. Mellette kismillió egyéb könyv, de ezek uralják a látványt. (Meg Douglas Adams, de ő jól belapul a Rejtők mellé.) Nem tekintem könyvnek az egyetemi jegyzeteimet (vagyis a saját jegyzeteimet, a könyv alakú jegyzetek ott vannak a szakirodalmi polcokon), bár van belőlük legalább egy folyóméter.
Minden más abszolúte vegyes, a gyerekkori mesekönyveink, a "természet világa albumok" (szép, színes képeskönyvek), a "...-ról gyerekeknek" (mindenféle tárgyban... azt hiszem, szüleim kicsi korunkban minimum polihisztornak szántak minket) nagyjából egy tömegben kaptak helyet, mellettük a történelmi folyóiratok két polcon fetrengenek (hát, megvan az is vagy két folyóméter), a többi része a szobában - mert mindenütt könyvek vannak - vegyesen irodalmi, történelmi és nyelvtani szakirodalom felváltva szépirodalommal, népszerűbb irodalommal (ponyvának nem mondanám), pedagógiai könyvekkel, gyermeklélektannal és pár helyen olvasókönyvekkel meg szakácskönyvekkel. Totális káosz, de én mindet imádom, nem tudom, mi lesz, ha elköltözöm. Szeretem a könyveket, de nincs rá pénzem, hogy még egy ilyen tárlatot berendezzek magamnak a kedvenceimből. Legszívesebben minden könyvet a polcomra tennék, azt is, amit nem bírnék soha elolvasni, mert hátha megszeretem. (Minden könyvnek jár egy második esély.) Ez nem lehetséges.
És van olyan könyv, amit az embernek muszáj elolvasnia az életében legalább egyszer - csak én úgy vélem, nem egy egyetemes könyv ez. Hanem mindenkinek személyre szabott. Ettől még sokaknak lehet ugyanaz, de nem mondhatom, hogy pl. a Bibliát, vagy Az ötös számú vágóhidat mindenkinek egyszer el kéne olvasnia, mert lehet, hogy egyeseknek más az, ami szükséges lenne. Van mindenki életében egy sorsfordító könyv, és erre rá kell találnia.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, valahogy én is így vagyok vele, mint te, kedves 2-es.
Most én is szelektálok, próbálok túladni azon, ami nem annyira értékes (fénymásolt könyvdarab, szakfolyóirat stb). Én most gyűjteni akarok egy új, vagy inkább egy régi-új könyvtárat. De mindent megvenni, képtelenség.
Most nagy divat újra kiadni szebb kötésben a könyveket (Wass Albert, Karinthy stb. sorozatok), s szebben is mutat a polcon az tény, de vajon megéri lecserélni a régieket?
Sokszor a régi, puha kötésű olcsóbb, s ez csábítóbb is.
Ha új könyvet veszel azt honnét szerzed be? (antikvár, net, bolt)
S mi a véleményetek az e-book-okról?
-Hajnalhasadás
-Harry Potter 5-6
-Pokoli báléjszakák
Ezek a híresebb és egymillióval jobb könyvek, de vannak ilyen bénább kisregényeim is.
-Egymásnak teremtve
-Nehéz út
A többi nem jut eszembe, de még van egy pár.
A suliból kapott könyveim:
-Barangolás a művészetek világában
-Valami növényekkel foglalkozó hatalmas könyv
- Ez történt Marathónnál
-Állatok világa
De nem ezek a kedvenc könyveim, csak ezek vannak meg. Ezekből csak a HP 6-ot vettem én.
Leginkább fantasyt olvasok,imádom ezt a témát.
Szeretném a könyvespolcomon látni Darren Shan vámpírkönyveit és a Démonvilág sorozatát, Rick Riordan: Percy Jackson sorozatát, a HP sorozatot és jelenleg ennyi vágyam van:)
Darren Shan összes megjelent műve, bár a demonata könyvekből hiányzik kettő, de egyébként minden megvan tőle.
George R.R. Martintól a Tűz és Jég dala sorozat
A dűne könyvek legtöbb darabja
Egy rakás különálló regény, egy külön polcon pedig a természettudományos írások.
Hát lássuk csak. Először is úgy néz ki a szoba, hogy van 4db 2 méter magas, és 90 centi széles könyvespolc egymás mellett.
Ezeken vannak:
1 polc Stephen King összes könyve, Peter Straub magyarul megjelentjei
2. polc Dean R. Koontz gyűlik, Robin Cook gyűlik
3. Polc Vegyes felvágott: Joe Hill(King fia), Lovecraft, Dűne, Poe, jó pár krimi, és kevésbé véres horror, tényleg vegyesen, aztán Narnia, Alice Hoffmann...
4. polcon Klasszikusok: Shakespeare, Bűn és bűnhődés, vörös és fekete, Csongor és Tünde, Jókai, Mikszáth, Benedek Elek, Nyomorultak, Katona József....stb....
Illetve informatikai, jogi könyvek, régebbről , mindkettőt tanultam. Meg maradt pár nyálas könyv:) ami a nagyim halála után szállt rám.
Ez mellett van egy falra szerelt polc 2 fokkal. Ezen is infós, jogis könyvek vannak, meg pár még a középiskolából.
Aztán a kanapé felett van 3 könyvespolc, falra szerelt. Mindegyiknek van 3 foka.
1. polcon Darren Shan és Anne Rice gyűlik
2. Polcon Vavyan Fable összes könyve
3. polcon J.R. Ward gyűlik
Nagyjából ennyi. Igyekszem még beszerezni azokat amik még csak gyűlnek, de nincs meg mind egy adott írótól.
És az van, hogy több könyvespolc már nem fér be.....:(persze helyet még tudok a meglévőkön csinálni, szóval pár évig még nincs gond:)
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!