Egri Csillagok olvasónaplóból mi a megfejtése ezeknek?
Szia! Elmondanám, hogy elolvastam a könyvet, de az olvasónaplóból nem tudtam egy pár kérdést. Ha tudod valamelyiket, légyszíves írj! Előre is köszönöm!
1. Gyűjts példákat arra, hogy Gergely ötletei, leleményessége ellensúlyozza az ostromlók számbeli fölényét! (például szétpukkanó tüzes labdacsok)
2. Dobó, Mekcsey, valamint a kém Varsányi újra meg újra felbukkannak a regényben. Minek a jobb megértését segíti ez?
3. Keress példákat arra, amikor a szeretet ad újabb erőt a nehézségek leküzdésére!
csak a 3. tudok válaszolni mert elég régen olvastam már
3.A szeretet erőt adott az összes ostromlónak mivel azok mindegyike valakiért,egyik szerettükért vagy a hazájuk iránti szeretet miatt küzdöttek. Példának tekinthetjük Évát, Gergely feleségét is aki dacolva a törökökkel és mindennel bejutott a várba férjéhez, és az ostromkor a többi asszonnyal együtt küzdött
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!