10-11 éves kislányod milyen könyveket szeret olvasni? Kérlek írj, könyv címeket is!
Szia! ( bocsi a tegezésért, remélem nem veszed zokon!)
nekem még nincs gyerekem :) mivel 15 éves vagyok, de én ezeket szerettem 10-11 éves koromban :) :
Lulu és az igazságsüti ( 3 részes) - Ez a könyv, nagyon olvasóbarát, de nem tőmondatokkal megfogalmazott. Aranyos, izgalmas, és szerintem kifejezetten a 10-12 éves korosztály számára íródott. A történet is kedves, szerintem érdemes utánanézned. ( már ha persze jól gondolom, és karácsonyi meglepetésnek szánod :) )
Szerettem még továbbá, az állatos könyveket is, és a Penny sorozatból olvastam egy párat
negyedikes koromig, nem szerettem, sőt kifejezetten utáltam :) olvasni, mert soha nem volt türelmem semmit végigolvasni, így maga az olvasás is problémákat olvasott. Nekem a Narnia könyvsorozat volt az, ami átlendített ezen a korszakomon, és lám, mára igazi könyvmoly lettem! :)Ezt a hét részes olvasmányt, lehet, hogy inkább csak 11-12 éves kortól ajánlom, de persze, te tudod, hogy a kislányod milyen szinten van, és leköti-e egy nem képes, hosszú könyvsorozat.
Most hirtelen, csak ennyi jutott eszembe, az ilyen idős kislányok számára, de amiket írtam, azoknak érdemes utánanézni, mert, ahogyan annakidelyén én, úgy a kislányod is biztosan szeretni fogja őkat :)
Ui: bocsi, ha nem gond, megtudnád írni, hogy melyik könyv lett jó, illetve, melyik, és miért nem? :)köszi!
Én általános iskola alsó tagozatában (lány létemre egyeseknek kicsit furcsa módon) Verne könyveiért rajongtam. Nagyjából az általad írt életkorban (11-12 éves korom körül) kezdtem "dézsmálgatni" édesapám tudományos-fantasztikus könyvkollekcióját is (persze azért még szülői szelektálással, hogy melyiket olvashatom, és melyiket nem). Örök emlék, ahogy egyik éjszaka titokban leemeltem a polcról a Solarist, ami akkor nekem hivatalosan még "tiltólistán" volt! :)
Ismerős családnál van egy most 11 éves leányzó; nála legutóbb a Harry Potter és az azkabani fogoly c. könyvet láttam, ha emlékeim nem csalnak.
Nekem ugyan még nincs gyerekem(14 éves vagyok), de le tudom írni én mit olvastam 11 évesen.
Akkor olvastam a Harry Potter könyveket először, azóta is a toplista élén állnak. Jacqueline Wilson könyveit is nagyon szerettem, az is ennek a korosztálynak íródott. Ezen kívül kereshetsz még pöttyös könyveket, vagy a könyvmolyképző Kiadó könyveit, azok is jók. Pl. Keménykalap és krumpliorr, Nyár a szigeten, Vakáció a halott utcában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!