Tudnátok ajánlani valami jó kalandregényt?
esetleg valami leirást róla, hogy kb miről szól, vagy miért találtad érdekesnek :) eddig elolvastam az összes HP-t 1-7 ig, Tamásitól az Ábel trilógiát, Robinson Crusoe-t, C.S Lewistől a Narniát, szóval ha esetleg tudnátok valami hasonlót ajánlani megköszönném :)
15l
J.R.R.Tolkien: A babó (szerintem jobb mint a gyűrűk ura)
Bilbo Baggins a babó tökéletesen kényelmes életet él. Egy nap azonban egy különös szürke ruhás idegen érkezik a Megyébe és egy kalandvágyó egyént keres...
Christopher Paolini: Eragon (tetralógia)
Eragon egyszerű parasztcsaládban nevelkedett. Számára a világ nem áll másból mint a gazdálkodásból, vadászásból és a közeli faluból, Carvahallból. Egy nap azonban egy véletlen folytán talál egy rendkívül különös követ az erdőben...
Jonathan Stroud: Bartimaeus trilógia (+1)
Bartimaeus a nagyszájú dzsinn és Nathaniel a kezdő varázslótanonc meséje egy világban ahol ármány nélkül reménytelen az életben maradás és ahol a tehetségnél többet ér a kemény munka.
Ha a Narnia tetszett, szerintem szeretnéd az Eragont! Sárkányos, hasonló világ, mint a gyűrűk ura, de mégis egyedi és izgalmas! Nekem felnőtt fejjel is nagyon tetszett.
A másik ötletem még a Bartimaeus-trilógia, amiben a Harry Potterhez képzest másképp értelmezett varázslóvilág jelenik meg, korabeli Londonban. Izgi és nem tűnik Rowling kkoppintásnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!